Naslovnica Gospodarstvo Obsežen gospodarski razpis Evropskega obrambnega sklada

Obsežen gospodarski razpis Evropskega obrambnega sklada

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropski obrambni sklad je pravkar objavil razpis za Delovni program 2023. V tem programu je navedenih kar 34 tem, ki pokrivajo 16 vsebinskih področij, za celotno izvedbo pa je predvidenih 1,2 milijarde evrov.
Obsežen gospodarski razpis Evropskega obrambnega sklada

Obrambne potrebe so v sodobnem svetu vse večje (foto: EDF/MO/gov.si)

Direktorat za znanost in Ministrstvo za obrambo sta objavila informacijo glede pravkar objavljenega ‘Delovnega programa Evropskega obrambnega sklada za leto 2023’. Letošnji program bo za prijavo odprt od 15. junija 2023 do 22. novembra, predvideva pa 34 tem, ki zajemajo 16 vsebinskih področij. Za celotno izvedbo Delovnega programa 2023 je predvidenih 1,2 milijarde evrov.

Prijave bodo morale vsebovati elemente prebojnega učinka na področju obrambe, ki naj bi zagotavljale prednosti pred obstoječimi produkti oz. tehnologijami, elemente inovativnosti in prispevka k tehnološkemu razvoju evropske obrambne industrije, elemente konkurenčnosti in višanja tržnega potenciala evropske obrambne industrije ter tudi zagotavljanja avtonomnosti evropske tehnološko-industrijske baze.

Prav tako je zaželeno, da bi prijave, ob izkazani kakovosti in učinkovitosti predvidene izvedbe, upoštevale kriterije vzpostavljanja novih čezmejnih sodelovanj med pravnimi subjekti znotraj EU, prispevale k boljši učinkovitosti življenjskega cikla produktov in tehnologij ter pripomogle k povezovanju evropske obrambne industrije. Evropska komisija bo konec junija izpeljala tudi poseben ‘Informativni dan Evropskega obrambnega sklada’.

»Na voljo bodo predstavitve posameznih razpisov, pogojev za kandidaturo in ostalih koristnih informacij, ki bodo prijaviteljem koristile pri pripravi projektnih predlogov. Prav tako bo vsem prijaviteljem na voljo tematsko usmerjena platforma za iskanje konzorcijskih partnerjev, izbranim podjetjem pa omogočena tudi javna predstavitev njihovih projektnih predlogov,« so zapisali na Ministrstvu za obrambo.

Pojasnili so še, da bodo mala in srednje velika podjetja, ki bodo na razpisu uspešna, v sklopu Evropskega obrambnega sklada (EDF) na voljo tudi poslovno mentorstvo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.