Naslovnica Oglaševanje Popolno zatočišče za vaše jeklene konjičke

Popolno zatočišče za vaše jeklene konjičke

Avtor: Spletno Uredništvo

Angleška beseda za garažo, ki je prvič bila uporabljena leta 1902, je »garage«, ta izhaja iz francoske besede »garer«, katere pomen je zatočišče. Prav takrat, v začetku 20. stoletja, se je začel razvijati moderni koncept objekta za zaščito avtomobilov ali tako imenovane garaže.

Foto: nomis-psp.com

Namen prvih garaž je bil izključno shranjevanje avtomobilov, da bi se te zaščitilo od vremenskih vplivov in mimoidočih nepridipravov. Sprva so bile garaže strogo ločene od bivalnega objekta in so imele samo ena glavna vrata, ki so načeloma bila lesena. S časom so garaže premaknili bližje k hišam in vpeljali sistem drugih, rezidenčnih vrat, ki so omogočale prehod iz garaže neposredno v hišo. Dizajn in oblika garaž je močno variirala od države do države. V nekaterih hladnejših državah so izolirali tudi garažne objekte, medtem, ko jim v toplejših krajih to ni bilo treba. Prav tako, je variirala tudi velikost garaže, v Avstraliji so tako bile popularne garaže, ki so lahko shranjevale dva avtomobila, v Ameriki, pa so prevladovale enojne garaže.

Garaže so poleg osnovne funkcije, kaj kmalu dobile dodatno nalogo skladiščenja raznih izdelkov, za katere v hiši niso imeli prostora, to so predvsem bili sezonski okraski in oprema. Sama garaža ali konstrukcija garaže v vseh letih obstoja ni doživela nekih večjih napredkov ali sprememb. Predvsem so se spremenili materiali iz katerih so garaže zgrajene, kako so te prilagojene objektu, kateremu pripadajo (vizualno) in sama veličina garaž, saj so dandanes nekatere garaže že prava skladišča, še posebej v primeru premožnejših posameznikov, ki razpolagajo z ogromnimi zbirkami avtomobilov in ostalih prevoznih sredstev ali ko govorimo o industrijskih garažah. Največ napredka in razvoja, pa so doživela garažna vrata, proizvodnja in montaža le teh.

Tako kot navadna vrata, ki so svoj obstoj začela z lesom, so tudi garažna vrata, prvotno bila izdelana iz lesa. Vrata garaže so se sprva zapirala normalno kot navadna vrata, levo-desno in seveda ročno. Naslednji korak v razvoju je bilo zapiranje garažnih vrat gor-dol, kateremu je sledila avtomatizacija procesa, kjer so uporabniki lahko garažna vrata odpirali s pritiskom na gumb ali kar s prenosnim daljincem. Dandanes se garažna vrata, v večini, odpirajo po principu gor-dol, so sestavljena iz več panelov, ki se odprejo tako, da se po mehanizmu popeljejo gor po stropu garaže, ta proces pa je avtomatiziran in prilagojen teži vrat. Teža vrat lahko močno variira, predvsem zaradi materialov, ki so bili uporabljeni za izdelavo, ti pa se razlikujejo od podnebja lokacije in predvsem posameznih potreb za vrata.

Če je garaža znotraj obzidja oziroma če je objekt zagrajen, v večini primerov vrata niso narejena iz recimo težjih neprebojnih materialov. V primeru, ko pa gre za garažna vrata nekaterih večjih skladišč, če je v garaži spravljeno blago izrednih vrednosti oziroma je potreba po varnosti večja ali pa, če ima uporabnik preprosto takšne želje, so vrata narejena iz bolj zajetnih materialov, včasih tudi neprebojnih, ki so občutno težji. Teža pa je odvisna tudi od veličine vrat, garažna
vrata so lahko za recimo navadno gospodinjsko uporabo, torej eden ali dva avtomobila v garaži, ali pa za industrijsko uporabo, ko gre za industrijska skladišča, katera imajo dostop za tovornjake, garaže za tovornjake ali hangarji oziroma garaže za letala.

Večina garažnih vrat, ki so uporabljena v industrijske namene so izdelana iz aluminija, takšna vrata so nekoliko lažja, odporna na rjo in ne potrebujejo veliko oskrbovanja, zato so primerna za obsežnejšo industrijsko rabo in so nekoliko dražja. Poleg aluminija, so na dražji strani materialov uporabljenih za garažna vrata tudi steklena vlakna, vrata iz steklenih vlaken velikokrat izgledajo kot popolna imitacija lesa in so v večini uporabljena v bližini morja, kjer sol, ki se zadržuje v zraku, hitro poškoduje jeklo. Prav jeklo pa je najpogostejši in najcenejši material iz katerega dandanes proizvajajo garažna vrata, ki zaradi narave materiala ponujajo nekoliko več varnosti v smislu, da jih je mogoče nekoliko težje uničiti oziroma prebiti. Les je sicer zelo estetskega videza tudi pri uporabi za garažna vrata, a je vanj in v njegovo oskrbovanje veliko potrebno vlagati, zato je na koncu lahko les zelo drag material za garažna vrata.

Foto: wallpaperflare.com/house-lawn-grass-shed-architecture-residential-building-wallpaper-gepvk

V družinskem podjetju Nomis PSP skrbijo, da so njihova garažna vrata, proizvodnja in montaža le teh, izdelana iz najkakovostnejših materialov in, da zadovoljujejo vse kupčeve potrebe, oziroma, da je montaža izpeljana profesionalno in kakovostno ter seveda strokovno. Ponujajo izdelavo in montažo sekcijskih oziroma rolo garažnih vrat. V podjetju se zavedajo, da morajo tudi garažna vrata, proizvodnja in montaža le teh, dosegati določena standarde kakovosti. Garažna vrata morajo biti v nekaterih primerih celo toplotno izolirana. V vseh primerih pa morajo biti trdna, stabilna, funkcionalna, imeti morajo varovala, ki preprečijo neljube nesreče ter morajo biti odporna na vremenske vplive.

Nekatere garaže se dandanes uporablja tudi kot delavnice, lahko za osebno uporabo ali poslovno. Predvsem velikokrat pa se o uporabi garaže sliši pri govoru o uspelih podjetjih, ko ustanovitelji pripovedujejo o začetkih podjetja iz mamine garaže. V podjetju Nomis PSP – Renata Zanjkovič s. p., proizvodnja stavbnega pohištva, zagotavljajo garažna vrata najboljše kakovosti, njihova garažna vrata dosegajo vse standarde in zagotovo zadovoljijo vse kupčeve želje in potrebe. V podjetju jamčijo za kakovost svojih proizvodov in storitev.

S svojimi izdelki in storitvami uspešno sledijo trendom na trgu stavbenega pohištva in uspešno vodijo poslovanje že vse od leta 2010. Za kvalitetne in strokovne izdelke in storitve skrbijo s strokovno izobraženim osebjem. Garantirajo vam, da bodo garažna vrata, proizvodnja in montaža le teh, s strani podjetja Nomis PSP, za vas izdelana in izpeljana po najvišjih standardih in izdelana iz izredno kakovostnih materialov. V kolikor se zanimate, za nakup in montažo novih garažnih vrat, je podjetje Nomis PSP prava izbira za vas in vaše želje.

Foto: wallpaperflare.com/house-family-architecture-suburb-roof-window-home-facade-wallpaper-etsqr

Ne odlašajte in pokličite podjetje na št: 059 097 552, ali pa jim pišite na info@nomis-psp.com

Naročnik oglasa je NOMIS PSP, Renata Zanjkovič s.p.

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.