Naslovnica Slovenija Pomagajmo Lari, kot smo pomagali Krisu

Pomagajmo Lari, kot smo pomagali Krisu

Avtor: Spletno Uredništvo

Društvo Palčica Pomagalčica je septembra 2019 dvignilo Slovenijo na noge, saj je sprožilo humanitarno akcijo zbiranja pomoči malemu Krisu. Dobrodelnost Slovencev je bila tako velika, da se je v nekaj dneh nabralo še precej več, kot je bilo potrebno. S tem denarjem so nato pomagali drugim otrokom, danes pa je na vrsti nova akcija – za Laro.

Pomagajmo Lari kot smo pomagali Krisu

Lara bi lahko shodila, če bo pomoč prišla pravočasno (foto: FB Laurini Koraki)

 

Društvo Palčica Pomagalčica se je od septembra 2019, ko je začelo s humanitarno akcijo za pomoč malemu Krisu, razvilo v humanitarno organizacijo, ki nenehno pomaga otrokom z bolj kompleksnimi zdravstvenimi težavami. V društvu so tako pre časom prejeli klic na pomoč s strani družine male Lare iz okolice Ljubljane, deklice s cerebralno paralizo, ki nujno potrebuje operacijo v ZDA.

Lara se je rodila dva meseca pred rokom, zaradi zapletov ob porodu pa njeni možgani nekaj časa niso prejemali kisika. Pri enem letu so ji diagnosticirali cerebralno paralizo. »Cerebralna paraliza je motnja gibanja, drže ali koordinacije, ki je posledica nenapredujoče okvare možganov. Osnovna značilnost cerebralne paralize je nezmožnost v celoti kontrolirati motorično funkcioniranje, predvsem sta oteženi kontrola mišic in koordinacija gibov.

Poškodba vpliva na enega ali več naštetih področij, odvisno od tega, kateri del možganov je poškodovan/okvarjen: zategnjenost mišic ali spastičnost, nehotni gibi, težave s premikanjem in mobilnostjo, težave s požiranjem in težave z govorom,« so pojasnili na spletni strani Laurini koraki. Lari bi sedaj lahko pomagali, da shodi, a se mudi. V bolnišnici St. Louis Children’s (ZDA) pravijo, da je smiselno opraviti operacijo med drugi in tretjim letom.

Zdravnik-specialist za to področje T. S. Park je ocenil, da je Lara odlična kandidatka za operacijo in da lahko pride na vrsto že v marcu. Stroški posega znašajo 52.855 evrov in jih Larina družina sama ne zmore pokriti. Znesek pa je treba bolnišnici nakazati do 1. februarja, zato starši, Društvo Palčica Pomagalčica in vsi dobrodelni škratki pozivajo vse prebivalce Slovenije, naj pomagajo s finančnimi prispevki, kolikor pač lahko.

Pomoč za Laro zbirajo prek SMS sporočil z vsebino LARA5 na 1919,  prek nakazil in donatorskih pogodb, o čemer je več informacij na voljo na spletni strani larini-koraki.si. Pojasnili so še, da znesek 52.855 evrov pokriva stroške Larinega zdravljenja in tudi delno stroške bivanja družine v ZDA. Kasnejše potrebne terapije v Sloveniji pa bo društvo Palčica Pomagalčica pokrilo s svojega računa.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.