Naslovnica Šport Nogometna zveza Slovenije išče pomoč prostovoljcev za letošnje EP U-21

Nogometna zveza Slovenije išče pomoč prostovoljcev za letošnje EP U-21

Avtor: Spletno Uredništvo

Nogometna zveza Slovenije je začela akcijo iskanja prostovoljcev za evropsko nogometno prvenstvo U-21, ki ga bo Slovenija gostila marca in junija letos.

 Nogometna zveza Slovenije išče pomoč prostovoljcev za letošnje EP U 21

Prizor z žreba skupin za EP U-21 s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom v ozadju ( foto: nzs.si/UEFA)

 

Evropsko mladinsko nogometno prvenstvo (EP U-21), ki ga bo Evropska nogometna zveza UEFA marca in junija letos izpeljala v Sloveniji in v Madžarski, morda ne največji športni dogodek leta 2021 pri nas, toda zagotovo bo v mednarodnem merilu en najbolj odmevnih. Na tem EP U-21bo prvič sodelovalo 16 reprezentanc, prav tako pa je novost, da bo tekmovanje potekalo v dveh ločenih časovnih obdobjih, med katerimi bosta minila kar dva meseca.

Skupinski del prvenstva se bo tako pričel 19. marca 2021, do 31. marca pa bo potekal na štirih različnih slovenskih lokacijah – v Celju, Ljubljani, Kopru in Mariboru. Finalni obračuni bodo nato na sporedu šele med 31. majem in 6. junijem v Mariboru in v Ljubljani. Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so sporočili, da naj bi predvidoma za izpeljavo EP U-21 potrebovali okrog 600 prostovoljcev in zato so se tudi že lotili iskalne akcije.

»Kandidati morajo izpolniti naslednje pogoje: marca 2021 biti stari 18 let ali več; imeti čas se udeležiti intervjujev (online) in treninga pred pričetkom tekmovanja; biti razpoložljivi za pomoč na prvenstvu na 3 tekmovalnih dneh; znanje angleščine. Prijave so možne do 31. januarja 2021, na spletnem naslovu under21.nzs.si/prostovoljci,« so sporočili z NZS in navedli tudi več podrobnosti, kot so na primer delovna področja za prostovoljce.

Prostovoljce bodo namreč razdelili med sektorje Akreditacije, Anti-doping, TV, Slovesnosti, Marketinške aktivnosti, Transport , VIP, Organizacija tekem, Mediji, Vstopnice, Upravljanje prizorišč in Upravljanje prostovoljcev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.