Naslovnica Slovenija Piranska občina in pestro dogajanje ob Svetovnem dnevu turizma

Piranska občina in pestro dogajanje ob Svetovnem dnevu turizma

Avtor: Spletno Uredništvo
V ponedeljek, 27. septembra, se obeležuje Svetovni dan turizma. Zato bodo v najbolj turistični slovenski občini, občini Piran, že od danes startali z nizom prireditev. Zvrstili se bodo brezplačnimi ogledi lokacij po občini Piran, izbrali bodo Miss turizma Slovenije, opravili okroglo mizo o turizmu Zero Waste ter podpisali Zeleno zavezo slovenskega turizma.
Pogled na piransko cerkev s sprehajalne pot med Fieso in Piranom (foto: SJ)

V ponedeljek, 27. septembra, se po svetu in tudi Sloveniji obeležuje ‘Svetovni dan turizma’. Letos bo spremljevalni program potekal pod naslovom ‘Turizem za vključujočo rast’. Ob tej priložnosti bo Turistično združenje Portorož že od danes dalje startalo s serijo posebnih dogodkov in sicer bo za obiskovalce najprej na voljo sedem brezplačnih vodenih pohodov na najbolj zanimive lokacije Pirana, Portoroža, Strunjana in šavrinskega zaledja piranske občine.

“Obiskovalci se bodo lahko podali na voden pohod po vseh treh krožnih piranskih pešpoteh (Seška, Strunjanska in Piranska pešpot), na pohod od Sečovelj do Kaštelirja v Kortah z ogledom razstave del Marije Čendak med oljčniki, na pohod ‘Od puča do puča’ z ogledom Nove vasi nad Dragonjo ter na vodena ogleda ‘Portorož skozi čas’ in ‘Romantični Piran’,” so sporočili s Turističnega združenja Piran.

Priznana Agencija Misson bo jutri (sobota, 25. septembra) ob 20. uri v piranskem gledališču Tartini organizirala letošnji izbor za Miss Turizma Slovenije 2021. V ponedeljek, (27. septembra) pa bo v sodelovanju z Javnim podjetjem Okolje Piran ob 11. uri v nekdanjem skladišču soli Monfort potekala tudi okrogla miza s številnimi uglednimi gosti na temo turizma, ki ne onesnažuje okolja – turizma ‘Zero Waste’.

Ob tej okrogli mizi bo piranski župan Đenio Zadković podpisal ‘Zeleno zavezo slovenskega turizma’, s čemer bo Občina Piran sprejela 10 trajnostnih načel prek katerih se bodo tudi v najbolj turistični slovenski občini zavezali k trajnostnemu delovanju in nenehnim izboljšavam.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.