Naslovnica Šport Četrtfinale pokala Slovenije že konec oktobra

Četrtfinale pokala Slovenije že konec oktobra

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se slovensko nogometno prvenstvo nadaljuje s tekmami 10. kroga, pa je včeraj Nogometna zveza Slovenija opravila žrebanje parov četrtfinala tekmovanja za Pokal Slovenije. Med štirimi prvoligaškimi pari malce izstopa dvoboj Olimpija : Koper.
Tako so se Koprčani veselili ob zmagi v 1. krogu pokalnega tekmovanja v Kidričevem (foto: FB BZS)

Slovensko nogometno prvenstvo, oziroma Prva liga Telekom Slovenija se tokrat sredi tedna nadaljuje s tekmami 10. kroga, včeraj pa so na sedežu Nogometne zveze Slovenije (NZS) opravili žrebanje četrtfinalnih parov Pokala Pivovarne Union. Zadnje dni meseca oktobra, predvidoma v sredo, 27. oktobra bodo tako na vrsti (edine) tekme četrtfinala, povratne namreč niso predvidene.

V tej sezoni Pokala Pivovarne Union tekmovanje poteka okrnjeno, kar je posledica pandemije Covida 19. Zaradi zdravstveno-preventivnih ukrepov v prejšnji tekmovalni sezoni 202021 namreč večina tekem v nižjih rangih tekmovanja v Sloveniji namreč ni bilo možno odigrati. Zato je novo pokalno sezono 2021/22 začelo le 12 klubov, deset prvoligaških in najboljša kluba iz 2. SNL v minuli sezoni.

V 1. krogu Pokala Pivovarne Union so bile tako odigrane le 4 tekme, v katerih je Celje izločilo sežanski Tabor, Radomlje so ugnale Krko, Bravo je bil boljši od Gorice in Koper od  Aluminija. V četrtfinalu se bodo štirim zmagovalcem prvega kroga pridružili še Domžale, Maribor, Mura in Olimpija, kar je poleti odredila Nogometna zveza Slovenije, ker so se ti klubi v prejšnji sezoni prebili v evropska tekmovanja.

Sedaj pa je žreb odločil, da se bodo v četrtfinalu med sabo merili aktualni prvak Mura in doslej najprijetnejše presenečenje uvodnega dela PLTS Bravo, Kalcer iz Radomelj čaka dvoboj s Celjani, ranjeni Maribor se bo pomeril z Domžalami in Olimpija s tradicionalno neugodnim Koprom. Ker je trenutno Koper vodilni na prvoligaški lestvici, zadnji zmagovalec pokalnega tekmovanja Olimpija pa mu je tik za petami, najbrž ta četrtfinalni par malce izstopa po zanimivosti.

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.