Naslovnica Svet & EU Odbor za varstvo potrošnikov EU gre na roke – proizvajalcem!

Odbor za varstvo potrošnikov EU gre na roke – proizvajalcem!

Avtor: Spletno Uredništvo

Konec februarja so na Odboru Evropskega parlamenta za notranji trg in varstvo potrošnikov (IMCO) izglasovali predlog, po katerem bi se raven zaščite potrošnikov v nekaterih državah EU – vključno s Slovenijo – znižala. To ne preseneča, ampak je zgolj potrdilo, da lobisti v Bruslju dobro opravljajo svoje delo. Zdaj se glede pravic potrošnikov začenjajo pogajanja med evropskim parlamentom in državami EU.

potrošnika

Zmanjšanje pravic potrošnikov v EU nedvomno ustreza proizvajalcem, predvsem tistim z drugih celin (foto: USAF by Kemberly Groue)

 

Med Parlamentom in državami EU se že začenjajo pogajanja o pravicah potrošnikov, ko ti kupijo blago z napako. Nova pravila bodo veljala v celotni EU in ne bodo razlikovala med nakupi v trgovini in na spletu, medtem ko danes v zvezi s tem v različnih državah EU veljajo različna pravila.

Potrošnik se bo lahko odločil za zamenjavo ali popravilo blaga z napako; če s popravilom ne bo zadovoljen, bo lahko zahteval povračilo denarja ali nižjo ceno izdelka. Pri tem potrošnik eno leto od nakupa ne bo rabil dokazovati, da je blago imelo napako že ob nakupu. Pravila EU danes določajo, da mora trgovec za blago jamčiti dve leti od nakupa, vendar pa mora potrošnik v drugem letu garancije dokazovati, da napaka ni njegova odgovornost.

Poslanci pa želijo prebivalcem EU omogočiti, da na spletu nakupujejo brez diskriminacije glede na njihovo državljanstvo, prebivališče ali internetno povezavo. Le tako bo mogoče vzpostaviti digitalni enotni trg EU, trdijo na spletnem mestu evropskega parlamenta.

Zato so poslanci podprli prepoved geoblokiranja in preusmeritev, ki bo veljala za spletne nakupe: blaga, kot sta pohištvo in elektronski aparati storitev, kot so računalništvo v oblaku in gostovanje spletnih strani vstopnic na koncerte, prireditve, in zabaviščne parke.

V Zvezi potrošnikov Slovenije pa so že pred dnevi izrazili svoje nasprotovanje nekaterim novostim. Po njihovem mnenju odslej potrošniki v Sloveniji ne bodo imeli več možnosti svobodne izbire med jamčevalnimi zahtevki. Zato slovenske potrošniške organizacije odločno nasprotujejo predlogu Direktive, saj se tako ožijo obstoječe pravice potrošnikov.

“Pri neskladnosti s pogodbo je prodajalec tisti, ki krši obveznosti, dogovorjene s pogodbo, zato bi moral imeti potrošnik pravico sam izbrati način, kako bo prodajalec to kršitev odpravil,” pravijo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).  

Izglasovan je bil tudi dvoletni jamčevalni rok za napake na izdelku. Po mnenju potrošniških organizacij je glede na razmere na trgu potrošniškega blaga ta omejitev jamčevalnega roka na največ dve leti v marsikaterem primeru prekratka, še posebno v luči načrtovane zastarelosti blaga (planned obsolence).

Ker je velik del blaga je narejen na način, da po nekem čudnem naključju pride do okvar ravno po preteku dveh let, v tem primeru potrošniki ostanejo brez kakršnegakoli varstva. Zato bi moral predlog upoštevati predvideno daljšo življenjsko dobo nekaterih izdelkov.

Izglasovali so tudi, da je dokazno breme prodajalca, da napaka ni obstajala že v času izročitve, omejeno na 1 leto, medtem ko se potrošniške organizacije zavzemajo, da bi moral biti ta rok 2 leti, kar je bil tudi predlog Evropske komisije, so že pred dnevi sporočili z Zveze potrošnikov Slovenije. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.