Naslovnica Šport Dan, ko se je nogomet ustavil, razjokal pa se je tudi Iličić

Dan, ko se je nogomet ustavil, razjokal pa se je tudi Iličić

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes so Italiji prvič po dolgih letih prekinili nogometno prvenstvo. Vzrok je bila nenadna smrt kapetana Fiorentine Davideja Astorija, ki so ga zjutraj našli mrtvega v sobi hotela v Vidmu, kjer bi njegova ekipa morala popoldan igrati proti domačemu Udineseju. Nesrečni nogometaš naj bi umrl zaradi zastoja srca.

astori 2

Ob smrti Davideja Astorija se je nogometni ples pri sosedih tokrat le ustavil (foto: Clément Bucco – Lechat / commons.wikimedia)

 

Nogometaš Davide Astori je imel 31 let, igral je na položaju branilca in v preteklosti je tudi 14 krat nosil dres italijanske reprezentance. Bil je kapetan prvoligaša iz Firenc, pred tem je v italijanski prvi ligi igral tudi za Romo in Cagliari, bil pa je produkt Milanove mladinske šole.

Da nekaj ni v redu, so njegovi soigralci ugotovili danes zjutraj, ko nogometaša ob 9.30 ni bilo na zajtrk, čeprav je bil običajno med prvimi. Ko so takoj zatem preverili v njegovi sobi, so ga našli mrtvega. Po prvih ugotovitvah naj bi igralec umrl ponoči med spanjem, najverjetneje pa je šlo za naravno smrt zaradi zastoja srca.

Ko se je novica razširila, so se v italijanskem olimpijskem komiteju odločili, da odpovejo in prestavijo vseh šest današnjih tekem 27. kroga Serie A, tudi večerni mestni derbi med Milanom in Interjem. Kot so poročali na italijanskem državnem radiu, so novico o tragični smrti še težje sprejeli vsi tisti, ki so Astorija dobro poznali.

Posebej so omenili tudi slovenskega reprezentanta, dolgoletnega soigralca Astorija pri Fiorentini Josipa Iličića, ki naj bi se v slačilnici stadiona v Bergamu, kjer bi morala njegova Atalanta danes igrati s Sampdorio, neutolažljvo razjokal, ko je izvedel za smrt bivšega klubskega tovariša. Sicer je Astori zapustil ženo in komaj dveletno hčerko. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.