Naslovnica Magazin Objave I feel Slovenia so dosegle 133 milijonov zemljanov

Objave I feel Slovenia so dosegle 133 milijonov zemljanov

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) je 3. januarja na družbenih omrežjih zabeležila milijonto objavo z uporabo ključne besede #ifeelsLOVEnia. K temu je pripomogla kampanja Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo, ki spada pod aktivnosti STO, s katerimi spodbuja desezonalizacijo in geografsko razpršenost turizma na različne dele Slovenije.

maja stoMag. Maja Pak, direktorica STO, je tako kar sama pozirala fotografom ob pričetku kampanje (foto: slovenia.info)

 

Digitalna kampanja Slovenske turistične organizacije (STO), ki so jo poimenovali ‘Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo’ poziva prebivalce in tudi obiskovalce slovenskega državnega ozemlja k razkrivanju manj znanih kotičkov naše dežele in njihovih posebnih doživetij. Konec novembra so jo na regijski konferenci medijskih trendov SEMPL razglasili tudi za najboljšo akcijo na družbenih omrežjih in ji podelili Zlati Sempler.

»Milijon objav kaže na izjemno uspešnost kampanje; pritegnila je številne obiskovalce in lokalne prebivalce, ki so se vanjo vključili z deljenjem svojih občutenj, ki so jim jih vzbudili različni kraji po Sloveniji, aktivnosti in doživetja. Vsak od njih je postal ambasador slovenskega turizma, in želimo si, da bi bilo takšnih ambasadorjev še več. Ob zagonu kampanje smo si zadali cilj, da želimo doseči 2 milijona objav, in veseli nas, da smo jih do konca leta dosegli milijon.

Kampanja Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo je izpostavila predvsem kotičke s čudovitimi naravnimi in kulturnimi znamenitostmi, ki pa so manj obiskani. Prepričana sem, da pripomore k izpolnjevanju ciljev, zastavljenih s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021, s katerimi odgovarjamo na izzive sodobnega turizma,« je ob tej priložnosti rekla mag. Maja Pak, direktorica STO.

Nacionalna promocijska kampanja ‘Dva milijona razlogov, zakaj čutimo Slovenijo’ poteka na trenutno popularnih sodobnih komunikacijskih kanalih – na družbenih omrežjih Instagram, Facebook, Twitter in YouTube ter na osrednjem slovenskem turističnem portalu www.slovenia.info. STO je od začetka kampanje 6. junija 2018 beležila odlične odzive uporabnikov omrežij. 

Kampanja je tako generirala 600.000 novih objav, pred njenim pričetkom jih je bilo namreč na družbenih omrežjih 400.000, označenih s ključno besedo #ifeelsLOVEnia. Objave so dosegle 133 milijonov uporabnikov svetovnega spleta. Povprečno število dnevnih objav je bilo 2.830, skupno število interakcij na objavljene fotografije in videe 14 milijonov, 17.370 obiskovalcev pa si je kampanjo ogledalo na posebni strani v okviru osrednjega slovenskega turističnega portala.

Na njej integrirani števec sproti šteje objave z izpostavljeno ključno besedo #ifeelsLOVEnia, prav tako so izpostavljene najbolj privlačne objave z različnih družbenih medijev. Med njimi je STO vsak teden izbrala tri in jih nagradila s praktičnimi nagradami, ob zaključku poletnega in jesenskega dela kampanje pa je med njimi izžrebala avtorja za glavno nagrado, to je 5-dnevni oddih v Glampingu Olimia Adria Village oziroma vikend paket v Termah Čatež in Rimskih termah.

Spletna stran kampanje je ponudila še namige za obisk skritih kotičkov Slovenije, v okviru te rubrike pa je bilo predstavljenih 24 lokacij: Vipavska dolina, Kočevsko, Olimje, Štanjel, dolina Kamniške Bistrice, vodni park Radlje ob Dravi, Kranj, Pomurje, Koper & Žusterna, Pohorje, Idrija, reka Krka, Strunjanski klif, Posavski muzej, dolenjske zidanice, Kozjansko, Rogaška Slatina, Laško, Dobrna, Ptuj, stara trta v Mariboru, Topolšica, doživljajski park Vulkanija in Stari grad Celje.

V kampanjo so se vključili tudi turistično gospodarstvo, destinacije in mediji, ki so s spodbujanjem svojih gostov in sledilcev oziroma gledalcev/bralcev/poslušalcev in nagradami pripomogli k uspešnosti kampanje. Pri izvajanju akcije je STO sodelovala z agencijo za strateško komuniciranje Propiar, ki je zagotovila tudi podporo slovenskih vplivnežev, kot je raper Zlatko, ki je skupaj z Nuško Drašček Rojko za podporo kampanji ustvaril pesem ‘Domovini’.

Še prav posebej je kampanjo z objavami in podeljevanjem vikend paketov slovenskega turističnega gospodarstva aktivno podprlo 19 medijev: Delo, Nedelo, Slovenske novice, Ona, Mična.si, CarAndUser.com, Grazia, Hudo.com, Gorenjska televizija, Ženski svet, Blejske novice, Planet TV, Potnik.si ter radijske postaje Radio 1, Zeleni val, Radio Kranj, Radio Maxi, Radio Triglav in Koroški radio.

STO je s kampanjo ustvarila trajno viralno komunikacijo o Sloveniji in krepitev zaupanja v znamko ‘I feel Slovenia’. Kampanja je ustvarila 600.000 novih navdihujočih, iskrenih in resničnih objav na temo slovenskega turizma, ki pripomorejo k obisku destinacij in odkrivanju novih doživetij ter spopadanju z izzivi, kot sta desezonalizacija in geografska razpršenost turizma.

Uradno je kampanja potekala v dveh delih, in sicer poletnem in jesensko-zimskem. V slednjem jo je STO izvedla skupaj z Mariborom in vodilnimi destinacijami Termalne Panonske Slovenije. Vendar se s tem akcija še ni zaključila. Cilj je namreč zbrati dva milijona objav na družbenih omrežjih z uporabo ključne besede #ifeelsLOVEnia.

STO bo s kampanjo nadaljevala tudi letos. Poudarek bo na makro destinacijah Alpska in Mediteranska Slovenija ter Ljubljana in Osrednja Slovenija. Zato STO še naprej vabi prebivalce in obiskovalce Slovenije k objavljanju privlačnih foto in video posnetkov o Sloveniji (ob uporabi ključne besede #ifeelsLOVEnia).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.