Naslovnica Šport Dolgovi in nestrokovno računovodsko delo so pokopali Zagorje

Dolgovi in nestrokovno računovodsko delo so pokopali Zagorje

Avtor: Spletno Uredništvo

Kar so iz Zagorja sporočili že 15. decembra, je šele 6. januarja dobilo svoje žalostno potrdilo s strani Rokomete zveze Slovenije. Ženska ekipa RK Zagorje je dokončno izstopila iz prve lige.

Ena zadnjih skupnih fotografij nedkadnjih državnih prvakinj Zagorjank (foto: rkzagorje.si)  

 

Z Rokometne zveze Slovenije  (RZS) so potrdili, da Rokometni klub Zagorje, ki je v sezoni 2015/16 osvojil naslov članskih prvakinj, ne bo več nadaljeval z nastopi v 1. A državni rokometni ligi za ženske. V najvišjem rangu prvenstva za rokometašice bo odslej v drugem delu sezone igralo le devet ekip. Razlog za izstop Zagorja iz lige, ki ga je sprejel upravni odbor kluba, je velikanski dolg.

Po besedah predsednika UO Marjana Dolinška ta dolg izhaja iz davčnih obveznosti, ki jih je ugotovil FURS za poslovanje v letih 2015, 2016 in 2017, neporavnanih obveznosti do dobaviteljev ter neporavnanih že prej dogovorjene pogodbene obveznosti do igralk. Dolinšek je v pismu RZS sporočil, da so obveznosti nastale zaradi nestrokovnega dela družbe, ki je v preteklih letih opravljala računovodska dela in plačilni promet za RK Zagorje.

Vsi rezultati ženskih članskih ekip proti Zagorju v dozdajšnjem delu sezone se brišejo, so še oznanili z RZS. Boljši poznavalcem je bilo že pred časom jasno, kaj se bo zgodilo. Resnejše finančne težave ekipe iz Zasavja so se namreč začele že v letu, ko so dekleta pod vodstvom dolgoletnega trenerja Boruta Voglarja zasluženo na igrišču postale prvakinje. Potem pa je šlo iz leto v leto počasi navzdol, dokler so pred tedni v RK Zagorje dosegli dno.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.