Naslovnica Magazin Ob mednarodnem Dnevu varne rabe interneta

Ob mednarodnem Dnevu varne rabe interneta

Avtor: Spletno Uredništvo
9. februar je mednarodni Dan varne rabe interneta. Tudi letos poteka pod sloganom ‘Skupaj za boljši internet’, kar je zaradi pandemije koronavirusa in porasta spletnega kriminala še bolj aktualno kot v preteklosti.

Le s skupnimi močmi bo varnost uporabnikov spleta večja (foto: pxfuel.com)

9. februar je mednarodni Dan varne rabe interneta, ki se ga letos obeležuje že osemnajsto leto zapored, tudi tokrat pa poteka pod sloganom ‘Skupaj za boljši internet’. Ta globalni dogodek, ki je nastal iz pobude projekta EU SafeBorders in nato leta 2004 prerastel meje Evropske unije, se danes obeležuje že v približno 170 državah sveta – torej v vseh državah, kjer je spletna tehnologija dovolj razvita.

»Dan varne rabe interneta vsako leto naslavlja pereče tematike na spletu od kibernetskega ustrahovanja in družbenih omrežij do digitalne identitete ter s tem osvešča uporabnike o varni rabi interneta. S temo “Skupaj za boljši internet” poziva vse zainteresirane strani, naj se povežejo v prizadevanjih narediti internet varnejši in boljši prostor za vse, še posebej za otroke in mlade,« so pojasnili z Uprave RS za informacijsko varnost (URSIV).

URSIV je sicer partner Dneva varne rabe interneta, poleg tega pa v Sloveniji usmerja in financira dejavnosti, ki so povezane z varno rabo spleta. Ob tej priložnosti so z URSIV poudarili, da je varna raba interneta še posebej močno pomembna v sedanjem času pandemije. Ob porastu spletnega kriminala ima lahko vsaka varnostna luknja, pa naj bo s strani ponudnikov storitev, nadzornih organov ali nas samih, takoj izjemno negativen vpliv na naše življenje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.