Naslovnica Kronika Podčastnik je umrl sredi usposabljanja

Podčastnik je umrl sredi usposabljanja

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Generalštaba Slovenske vojske so sporočili tragično vest, da danes umrl 41-letni pripadnik Slovenske vojske. Dejanski vzrok smrti še ugotavljajo, a se zdi, da je šlo za zdravstveno težavo.
Podčastnik je umrl sredi usposabljanja

Zastava bo tokrat na pol droga… (Fotografija: Luka Mitrović)

V Slovenski vojski so dogodki s smrtnim izidom prava redkost, zato je še toliko bolj nenavadno, če nekdo umre kar v vojašnici in sicer med rednim usposabljanjem za podčastnike.

Prav to se je namreč zgodilo danes (v sredo, 10. februarja), ko med rednim usposabljanjem na Šoli za podčastnike v mariborski Kadetnici umrl 41-letni pripadnik Slovenske vojske.

»Preminuli je zjutraj, pred začetkom usposabljanja v učilnici, nadrejenemu javil, da se slabo počuti. Kmalu zatem je potreboval postopke oživljanja, ki so jih sodelavci izvajali do prihoda reševalcev.

Civilna reševalna služba je prevzela oživljanje, ki je bilo žal neuspešno. Slovenska vojska je o dogodku že obvestila svojce preminulega in jim izrekla sožalje,« so zapisali v kratkem sporočilu za javnost Generalštaba SV.

Dejanski vzrok smrti nesrečnega podčastnika še ugotavljajo, a se po zapisanem zdi najbolj verjetno, da je šlo za akutno zdravstveno težavo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.