Naslovnica Gospodarstvo Male trgovine končno odirajo vrata

Male trgovine končno odirajo vrata

Avtor: Spletno Uredništvo
Ob poudarjenih zaščitnih ukrepih se danes končno odpirajo trgovine na drobno, ki si bile doslej v neenakem položaju glede na večje blagovnice. Tako so korak proti normalizaciji poslovanja napravili tudi v mariborskem Europarku, kjer so se danes, podobno kot drugje o Sloveniji,  ponovno odprle prodajalne z oblačili, z obutvijo ter s tehničnim blagom.
Male trgovine v Europarku in podobnih trgovskih centrih po državi so danes spet zadihale (foto: Bojan Mihalič)

Podobno kot drugje po državi so se danes tudi v mariborskem Europarku spet odprle vse prodajalne do 400 kvadratnih metrov površine. Tako so za vse obiskovalce ponovno pričele obratovati trgovine z oblačili, z obutvijo in z različnim tehničnim blagom, ki so doslej v najboljšem primeru delovala le prek spleta. Na ponovno odpiranje velikega dela prodajaln so se pripravili tudi z vrsto posebnih  zaščitnih ukrepov.

 »Z dovršenim in certificiranim higienskim konceptom TÜV AUSTRIA, ki med drugim vključuje dosledno čiščenje, dezinfekcijo in dovajanje svežega zraka v nakupovalnem središču do maksimuma, skrbijo za brezskrben nakupovalni užitek. Ob odprtju dodatnih prodajaln bo obiskovalce v nakupovalnem središču pričakala raznolika ponudba, številne razprodaje in najnovejše pomladne kolekcije,« so sporočili z Europarka.

Prav tako so spomnili, da je še vedno obvezno nošenje zaščitne maske, spoštovanje minimalne varnostna razdalja dveh metrov in upoštevanje pravila, da je lahko v prostoru ena stranka na približno 30 kvadratnih metrov površine. Europark je sicer odprt od ponedeljka do sobote od 8.00 do 20.30, v njem pa obratujejo tudi nekateri gostinski, a še vedno le tako, da omogočajo prevzem hrane, ki pa jo morajo kupci zaužiti izven trgovskega centra.

Danes so bili zagotovo najbolj veseli trgovci, ki bodo lahko končno spet opravljali svoje delo in predvsem ponovno sprejemali kupce. Obiskovalce Europarka sicer pričakujejo razprodaje in aktualne spomladansko-poletne kolekcije, pričakujejo pa tudi, da bodo številni bodo pri nakupih unovčili tudi darilne bone Desetak.

 

 

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.