Naslovnica Magazin Novo Hondo Jazz poganjajo dolgoletne izkušnje iz Formule 1

Novo Hondo Jazz poganjajo dolgoletne izkušnje iz Formule 1

Avtor: Spletno Uredništvo

Japonski avtomobilistični gigant Honda je pred kratkim tudi v Sloveniji predstavil četrto generacijo svojega modela Jazz, katereosrednja značilnost je novi hibridni pogonski sklop. Manj znano je, da je ta nov pogonski sklop ‘e: HEV’ sistemov izdelan na podlagi dolgoletnih izkušenj Honde v Formuli 1.

 Novo Hondo Jazz poganjajo dolgoletne izkušnje iz Formule 1

Nova Honda Jazz je bila v Sloveniji predstavljena izključno s hibridnim pogonom (foto: honda.si)

 

S Honde so pojasnili, da je bil novi hibridni pogonski sistem ‘e: HEV’ na novo razvit prav za novo Hondo Jazz, pri čemer naj bi zagotavljal tako optimalno porabo goriva, kot tudi udobno vožnjo. Pri vožnji novega Jazza se na avtocestah uporablja bencinski motor, za hitro pospeševanje pa svoje doda še elektromotor. Med upočasnjevanjem se baterije polnijo prek regenerativnega zaviranja, medtem ko se pri hibridni vožnji odvečna moč bencinskega motorja pretaka v baterije preko generatorja.

Novi pogonski sklop Jazza sicer sestavljata 2 zmogljiva elektromotorja, ki sta povezana z 1,5-litrskim bencinskim motorjem DOHC i-VTEC, litij-ionsko baterijo in tudi z najsodobnejšim menjalnikom. Namesto klasičnega menjalnika so pri Jazzu uporabili na novo razviti elektronsko nadzorovani CVT menjalnik (eCVT), ki se ponaša z enim samim fiksnim prestavnim razmerjem v vseh načinih vožnje.

Vse te tehnološke novosti Jazza pa so plod dolgoletnega sodelovanja Honde v svetu Formule 1, kjer japonski agregati poganjajo bolide ekip Aston Martin Red Bull Racing in Scuderia AlphaTauri. »Najnovejši hibridni pogonski agregat Honda Formula 1, poimenovan RA620H, uporablja zelo učinkovit 1600-kubični šestvaljni motor z notranjim zgorevanjem v kombinaciji s sistemom za obnovitev energije.

Napredni hibridni električni sistemi domiselno reciklirajo energijo, ki jo ustvarijo zavore in izpušni plini, da ustvarijo dodatno moč za pospešek,« so pojasnili pri Hondi. Vse tehnološke inovacije v Formuli 1 pa potem Hondini inženirji preizkusijo tudi na področju osebnih vozil, saj želijo preveriti njihov praktično in komercialno uporabnost. Pri Jazzu so tako zagotovili najboljše možno razmerje med močjo in učinkovitostjo za voznika, v katerem koli zahtevanem načinu vožnje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.