Naslovnica Magazin Novi Peugeot e-Traveller je specifično potniško električno vozilo

Novi Peugeot e-Traveller je specifično potniško električno vozilo

Avtor: Spletno Uredništvo

Zadnja novost v ponudbi vozil francoskega proizvajalca Peugeot je potniški kombi e-Traveller, ki je sedaj na voljo s 100 % električnim pogonom in z nizom spremljajočih novosti.

Novi Peugeot e Traveller je specifično potniško električno voziloNovi Peugeot e-Traveller proizvajajo v Franciji v bližini mesta Valenciennes (foto: peugeot.si)

 

Kot pri vseh ostalih proizvajalcih avtomobilov se elektrifikacija voznega parka nadaljuje tudi pri francoskemu Peugeotu. Tako je zadnja novost v podjetju potniško vozilo e-Traveller, ki je sedaj na voljo z motorjem, kateri je 100-odstotno na električni pogon. Prva bolj opazna značilnosti e-Travellerja sta dve stopnji dosega, s čemer sta neposredno povezani dve različni kapaciteti baterij (50 kWh ali 75 kWh).

Vozilo, ki sodi v kategorijo osebnih vozil, se ponaša s tremi različnimi dolžinami – kratko oz. ‘kompaktno’ (4,60 m), srednjo oz. ‘standardna’ (4,95 m) in dolgo oz. podaljšano (5,30 m). Poleg tega kombi v višino meri zgolj 190 centimetrov, tako da lahko zapelje praktično povsod. e-Traveller je na voljo v številnih konfiguracijah za prevoz oseb, največ pa je možnih devet sedežnih mest.

»Baterije so nameščene v podu, tako da vozilo v primerjavi z izvedenkami z motorjem na notranje zgorevanje ponuja enako prostornino prtljažnika in število sedežnih mest. Vlečna zmogljivost ostaja nespremenjena, tako da je vozilo možno uporabiti za vleko do največ 1000 kg obremenitve,« so še pojasnili pri Peugeotu in dodali, da je novi model v Evropi naprodaj že od prvih dni julija.

Spomnili so še na prepoznaven dizajn znamke Peugeot, na analogno instrumentno ploščo z barvnim matričnim zaslonom, nova prestavna ročica samodejnega menjalnika ‘e-Toggle’ ter na izbirnik načina vožnje. Slednji v načinu ‘Eco'(60 kW, 190 Nm) nudi optimalni izkoristek dosega, način ‘Normal’ (80 kW, 210 Nm) je primeren za vsakodnevno rabo, način ‘Power’ (100 kW, 260 Nm) pa zagotavlja optimalno zmogljivost pri prevozu več oseb ali tovora.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.