Naslovnica Šport Marquez lahko vozi kljub sveže zlomljeni in operirani roki

Marquez lahko vozi kljub sveže zlomljeni in operirani roki

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta konec tedna na sporedu druga dirka sezone svetovnega prvenstva v razredu Moto GP – Velika nagrada Andaluzije. Očitno bo že od jutri bo na dirkališču v španskem Jerezu spet vozil tudi večkratni svetovni prvak Marc Marquez, ki si je v nedeljo zlomil roko, v torek pa je bil operiran.

 Marquez lahko vozi kljub sveže zlomljeni in operirani roki

Osemkratni svetovni prvak Marq Marquez vedno rad tvega in tako bo tudi tokrat (foto: flickr.com/Box Repsol)

 

Čeprav so specializirani mediji še včeraj poročali prav nasprotno, se bo aktualni svetovni prvak v razredu Moto GP Marc Marquez že ta konec tedna vrnil k dirkam. Prvi voznik tovarniškega moštva Repsol Honda si je sicer v nedeljo na prvi preizkušnji sezone na dirkališču v španskem Jerezu ob padcu zlomil desno roko, zato je bil v torek v Barceloni tudi operiran. Zdelo se je, da bo Marquez moral izpustiti vsaj naslednjo dirko, ki bo na vrsti ta konec tedna.

V najboljšem primeru naj bi se Španec nadejal vrnitve v češkem Brnu čez dva tedna, je izjavil zdravnik, ki ga je operiral. Toda danes zjutraj je moštvo Repsol Honde sporočilo, da se osemkratni svetovni prvak vrača v Jerez in sicer zato, da tam opravi zdravniški pregled. Španec je pregled, ki je bil na vrsti ob 13.30, po mnenju zdravnikov prestal uspešno, tako da ga že jutri čakajo prosti treningi, v soboto kvalifikacije in v nedeljo še dirka v razredu Moto GP.

Če seveda ne pride do novega padca in do obnovitve poškodbe. Marquez je namreč znan po temu, da nenehno vozi povsem na robu, zato tudi nenehno doživlja zdrse. Samo prejšnji vikend se je trikrat znašel na tleh ali na pesku izven steze –  vse to, še preden je doživel nedeljsko najhujšo nesrečo. Marquezova težava je prav v tem, da je pretirano tekmovalen in zato ne zna spustiti ročice za plin, čeprav bi bilo to včasih zelo pametno.

Čeprav njegovih spektakularno rešenih zdrsov nihče več ne šteje, pa je zaradi svoje neučakanosti tudi večkrat padel in sicer povsem po nepotrebnem. Tako je bil nedeljski padec, ki bi se lahko končal precej slabše, popolnoma odveč. Osemkratni svetovni prvak bi se moral zavedati, da na prvi dirki sezone ni preveč pomembno, ali si na koncu drugi ali tretji. Lahko pa tvegaš in si s padcem povsem uničiš sezono.

Tako kot lahko tri dni po operaciji spet tvegaš in se ponovno vrneš na stezo.Sicer se ta konec tedna na stezo vračata tudi Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) in Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol), ki sta se prav tako poškodovala zadnji konec tedna. V nedeljo ob 14. uri se torej obeta izjemno napeta VN Andaluzije, saj so bile že prejšnji teden razlike med vozniki zelo majhne, tokrat pa bodo najbrž še manjše. Prav tako si bo več voznikov želelo popraviti svoj rezultat s prve preizkušnje sezone.

Prvi favorit za novo zmago v Jerezu je zmagovalec prejšnje dirke Francoz Fabio Quartararo, za njegova največja konkurenta pa ponovno veljata Maverick Vinales in seveda – Marc Marquez.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.