Naslovnica Trendi Danes kar dve premieri, obe sta francoski koprodukciji

Danes kar dve premieri, obe sta francoski koprodukciji

Avtor: Spletno Uredništvo

V ljubljanskem kinu Kolosej bosta od danes na sporedu dve filmski novosti. Prva je romatnična komedija ‘Zlati časi’, druga pa drama ‘Avdicija’.

 

Danes kar dve premieri obe sta francoski koprodukcijiLe kdo ne bi zavrtel časa nazaj in ponovno doživel najboljše trenutke svojega življenja (foto: kolosej.si)

 

Sredi poletja se najbrž zelo redko zgodi, da se na isti dan v kinu pojavita kar dve filmski premieri. Prav to pa se bo danes zgodilo v Koloseju Ljubljana. Ob 19.15 je na programu prvo predvajanje francosko-nemške drame z naslovom ‘Avdicija’. Zgodba govori o Anni Bronsky, ki je stroga učiteljica violine na konservatoriju v Berlinu, katera se zavzame za izjemno talentiranega mladega učenca, a zaradi tega zapostavlja lastnega sina in moža.

Zgodba se seveda močno zaplete, za nameček pa se prav na dan avdicije oziroma preverjanja znanja zgodi še nesreča. Za režijo ‘Avdicije’ je poskrbela Ina Weisse, ki je s sodelovanjem Daphne Charizani spisala tudi scenarij. V filmu igrajo Nina Hoss, Simon Abkarian, Jens Albinus, Ilja Monti, Serafin Mishiev, za distribucijo v Sloveniji pa je zadolženo podetje Fivia – Video in kino distribucija.

Četrt ure kasneje, torej natanko ob 19.30 pa se bo v istem kinu pričela še druga premiera dneva in sicer gre za romantično komedijo ‘Zlati časi’. Rdeča nit tega francosko-belgijskega filma je vprašanje, ki smo si ga najbrž že vsi kdaj postavili v življenju – kaj bi naredili, če bi nenadoma lahko zavrteli čas nazaj in se vrnili v svojo ‘zlato’ preteklost? »Francoski filmski zvezdnik Daniel Auteuil igra Victorja, moškega v 60. letih, katerega poroka z Marianne (Fanny Ardant) je na veliki preizkušnji.

Kmalu sreča Antoina (Guillaume Canet), lastnika podjetja, ki ljudem omogoča izvedbo različice potovanja skozi čas. Victor se odločil podoživeti najbolj nepozaben teden svojega življenja – tistega, ko je pred 40 leti spoznal svojo veliko ljubezen,« razkriva napovednik filma, ki se v izvirniku imenuje ‘La Belle Époque’ in je bil prvič prikazan na lanskem filmskem festivalu v Cannesu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.