Naslovnica Trendi Nova pustolovščina kultnega Stevena Spielberga

Nova pustolovščina kultnega Stevena Spielberga

Avtor: Spletno Uredništvo

V kina konec meseca prihaja nova pustolovščina legendarnega režiserja in večkratnega oskarjevca STEVENA SPIELBERGA. Film ‘Igralec št. 1.’ je posnet po istoimenski knjižni uspešnici Ernesta Cliena. Glede na prve reakcije kritikov in občinstva lahko zaključimo, da bo svet priča novi Spielbergovi mojstrovini.

igraalecSicer zgodba malce spominja na iskanje Pokemonov, ampak glede na dokazane sposobnosti režiserja bo najbrž precej bolje (foto: Blitz Slovenija) 

 

Dogajanje v pustolovskem filmu ‘Igralec št. 1’ se odvija leta 2045, ko je svet na robu kaosa in propada. Naš planet je pust, z uničenim ekosistemom in gospodarstvom. Ljudje so odrešitev našli v obširnem svetu navidezne resničnosti OASIS, ki ga je bil ustvaril sijajni in ekscentrični milijarder James Halliday in je mešanica iger Second Life in spletnih iger vlog, kot je npr. World of WarCraft, poleg tega pa zagotavlja tudi nekatere osnovne državljanske storitve, kot je npr. šolanje.

Ko Halliday umre, svoje bajno premoženje in nadzor nad OASIS-om zapusti tistemu, ki bo prvi našel velikonočno jajce, skrito nekje v tem navideznem svetu. To postane glavna obsesija večine planeta, a po več letih iskanja brez uspeha se vroča igra začne ohlajati. Vse dokler glavni junak Wade Watts ne odkrije prvega ključa in s tem vrže svet v evforijo, predvsem pa nadnacionalno korporacijo IOI, ki hoče izkoristiti tekmovanje za sovražni prevzem OASIS-a.

Največjo dodano vrednost filmu dajejo kultni liki iz 80. in 90. let, ki se skozi zgodbo pojavljajo v virtualnem vesolju OASIS: Železni velikan (1999), Akira (1988), TRON (1982), Gospodar prstanov: Bratovščina prstanov (2001), Nazaj v prihodnost (1985), Mora v Ulici brestov (1984), Tomb Raider (1996) in Duke Nukem (1991). Spielberg je režiral in produciral film po scenariju Zaka Penne in Ernesta Clinea.

Film IGRALEC ŠT. 1 je zbral odlično igralsko ekipo, med njimi so tudi: Tye Sheridan (X-Men: Apokalipsa), Olivia Cooke (Jaz, Earl in umirajoče dekle, Bates Motel), Ben Mendelsohn (Rogue One: zgodba vojne zvezd, Vzpon Viteza teme), T.J. Miller (Deadpool, Silicijska dolina), Simon Pegg (Zvezdne steze: Onkraj, Misija nemogoče 5) in dobitnik oskarja Mark Rylance (Most vohunov, Dunkirk). Akcijska pustolovščina Igralec št. 1 (Ready Player One) na velika platna prihaja predpremierno 28. marca.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.