Naslovnica Slovenija NLB bo kreditirala Drugi tir, a pozor na zamude in podražitve

NLB bo kreditirala Drugi tir, a pozor na zamude in podražitve

Avtor: Spletno Uredništvo

Po odobritvi Vlade RS je družba 2TDK z NLB pravkar podpisala dolgoročno kreditno pogodbo za financiranje izgradnje drugega tira Divače–Koper in sicer v višini 112,5 milijonov evrov. Predstavniki Projektnega sveta za civilni nadzor nad izgradnjo drugega tira (PSCN) sfere so sicer današnji podpis ocenili kot pozitivnega, a so ostro opozorili, da projekt že zamuja, da številne aktivnosti potekajo prepočasi in da so nekatere od teh aktivnosti že postale opazno predrage.

NLB bo kreditirala drugi tir a pozor na zamude in podražitve

Podpis pogodbe o kreditiranju je nov korak v začrtano smer, a se očitno na drugih področjih kar precej zatika (foto: FB 2TKD)

 

Banka NLB in družba 2TDK sta pravkar podpisali dolgoročno kreditno pogodbo za financiranje izgradnje drugega tira Divače–Koper. Sicer je družba 2TDK že lani spomladi začela postopke za izbor komercialne banke za dolgoročno zadolžitev, kot je to predvideval javni investicijski program za financiranje projekta Drugi tir. Izmed prvotnih šestih ponudb je bila po kar treh krogih pogajanj nazadnje izbrana NLB, ki je ponudila najugodnejše pogoje kreditiranja.

»V fazi projektiranja PZI so bile izvedene določene tehnične optimizacije na projektu, ki pomenijo prihranke v višini 111,2 mio evrov, zato je družba 2TDK sklenila kreditno pogodbo z NLB v višini 112,5 mio za 20 let. Za družbo 2TDK je današnji podpis kreditne pogodbe pomemben del procesa izgradnje drugega tira. Pomembno je, da je NLB, naša največja banka, prepoznala, da je projekt drugi tir dober in da je družba 2TDK, ki vodi projekt, zaupanja vredna družba,« so med drugim sporočili družbe 2TDK.

Predsednik in podpredsednik Projektnega sveta za civilni nadzor nad izgradnjo drugega tira (PSCN) Jadran Bajec in Emil Milan Pintar pa sta na novinarski konferenci že včeraj pozdravila današnji podpis pogodbe, vendar sta predvsem opozorila na težave pri izvajanju projekta. Po njunem mnenju projekt že zamuja za približno 6 mesecev, zato bi vsaka nadaljnja zamuda resno ogrozila časovni rok gradnje, ki je predviden za konec leta 2025. Poleg zamud pa se že večajo tudi stroški, kar pa najbrž ne preseneča več nikogar.  

»Glede državnega prostorskega načrta (DPN) za t.i. ‘polno dvotirnost’ potekajo stvari prepočasi in predrago. Rok za umestitev je 2023, kar je predolgo, cena izdelave DPN pa 5, 5 milijona evrov, kar je po mnenju PSCN odločno preveč. Časa za pripravo DPN je bilo doslej dovolj, v večini pa je dopolnitev DPN pravzaprav formalna, zato ne čas ne strošek nista upravičena,« je poudaril Bajec.

Po mnenju Pintarja pa je družba 2TDK angažirala preveliko zunanjih strokovnjakov (‘outsorcing’), kar je finančno neupravičeno. Poleg tega Pintar ocenjuje, da je sedanji Investicijski program nedorečen in prenapihnjen, pri čemer je omenil manipuliranje z izkopanim materialom, kjer gre za 50 milijonov predvidenih odhodkov ter vodenje in nadzor projekta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.