Naslovnica Magazin Slovenijo čuti že več kot 200.000 sledilcev

Slovenijo čuti že več kot 200.000 sledilcev

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija je v mesecu maju še stopnjevala svoje digitalne napore, da bi širšo slovensko javnost in tuje turiste nagovorila k dopustovanju v Sloveniji, s čemer bi vsi skupaj pomagali zagnati slovensko ekonomijo in hitreje odpraviti posledice pandemije. Očitno je bila pri temu uspešna, saj je njen Instagram profil @feelslovenia (najbrž bi bil pravilen prevod ‘občuti Slovenijo’) v mesecu maju presegel zavidljivo mejo 200.000 uporabnikov.

Slovenijo čuti že več kot 200.000 sledilcevProfil IG Feel Slovenija dočara zeleno, raznoliko, kulturno bogato ter geografsko edinstveno deželo (foto: FB Feel Slovenia)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je po izbruhu pandemije zavihala rokave in svoje delovanje skoraj v popolnosti prenesla na splet. Tako so se v zadnjih tednih začele vrstiti različne digitalne promocijske aktivnosti, da bi Slovenci in tuji gostje letos dopuste oziroma počitnice preživeli na slovenskih tleh in tako pomagali hitreje prebroditi negativne posledice pandemije koronavirusa. Očitno je bila STO pri temu uspešna, saj je njen Instagram profil @feelslovenia presegel zavidanja vredno mejo 200.000 uporabnikov.

Vsebine podajamo v skladu z vsemi tehničnimi možnostmi platforme ter sodobnimi trendi na področju digitalnega komuniciranja v turizmu in tudi v splošnem pogledu. Oblike STO komuniciranja na Instagramu vključujejo objave na t.i. “feedu” – objave na mreži, Story segmentu (ki se zbirajo pod rubriko highlights), videoposnetke v živo ter Instagram TV – IGTV. Z zgodbami ustvarjamo vizualno dovršeno, unikatno ter osebno pripoved; pred uporabnika postavljamo dogajanje v prostoru, kot bi ga doživljal sam,« so pojasnili s STO.

Najštevilčnejša skupina sledilcev prihaja iz Slovenije, sledijo pa Italijani Američani, Nemci in Madžari. Osrednji cilj akcij STO je povečanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot turistične destinacije pod blagovno znamko ‘I Feel Slovenia‘. Ostali pomembni cilj cilji pa so trajnostna rast z večanjem števila prihodov in nočitev skozi vso leto, povečanje obiska manj znanih krajev Slovenije ter krepitev dvosmerne komunikacije med uporabniki družbenih omrežij in blagovno znamko.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.