Naslovnica Svet & EU Neenotnost glede Enotnega evropskega neba

Neenotnost glede Enotnega evropskega neba

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz Evropskega parlamenta je prišla zanimiva novica o zračnem prometu nad EU. Poslanci bi radi poenostavili upravljanje evropskega zračnega prostora, za 10 % zmanjšali škodljive letalske emisije in odprli trg navigacijskih storitev. Projekt se imenuje Enotno evropsko nebo.
Neenotnost glede Enotnega evropskega neba

Parlament EU in Svet EU se bosta morala še precej posvetiti usklajevanju stališč (foto: fraport-slovenija.si)

Evropski parlamentarci so se tokrat posvetili letalskemu prometu, natančneje projektu oblikovanja skupnih novih predpisov. Projekt so poimenovali ‘Enotno evropsko nebo’, zanj pa je zadolžen Odbor za promet in turizem pri Evropskem parlamentu. Poslanci bi radi poenostavili upravljanje evropskega zračnega prostora, za 10 % zmanjšali škodljive letalske emisije in odprli trg navigacijskih storitev.

Parlamentarci želijo najprej zmanjšati razdrobljenost upravljanja evropskega zračnega prostora in optimizirati letalske poti – torej imeti več neposrednih letov. Podpirajo racionalizacijo sistema upravljanja zračnega prostora EU z ustanovitvijo neodvisnih nacionalnih nadzornih organov in izvajanje načrtov uspešnosti upravljanja zračnega prostora, ki jih določa nov Organ za oceno uspešnosti pri Evropski agenciji za varnost v letalstvu (EASA).

Nato so poslanci poudarili, da bi moral projekt Enotno evropsko nebo slediti tako imenovani ‘zeleni pogodbi’ in prispevati k cilju podnebne nevtralnosti z 10 % manjšimi emisijami, ki škodljivo vplivajo na podnebje. Predlagali so tudi spremembe na področju pristojbin in sicer v smeri spodbujanja uporabe alternativnih tehnologij oziroma posebnih goriv za čistejši pogon letalskih motorjev.

»Ker si poslanci želijo večje konkurence med kontrolorji zračnega prometa, predlagajo, naj ena ali skupina držav članic izbere ponudnike storitev zračnega prometa na razpisu, razen če bi to povzročilo stroškovno neučinkovitost, operativno, podnebno ali okoljsko izgubo ali slabše delovni pogoji. Ista logika bi veljala pri izbiri drugih služb zračnega prometa, kot so komunikacijske, meteorološke ali letalske informacijske službe,« menijo poslanci.

Na zadnjem glasovanju o Enotnem evropskem nebu so potrdili pogajalskega stališča Parlamenta EU, zato bi radi že v kratkem pričeli z medinstitucionalnim dogovarjanjem s Svetom EU. Želje poslancev Evropskega parlamenta se namreč precej razlikujejo od stališč držav članic EU, zato se spremembe zaman napovedujejo že od leta 2014.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.