Naslovnica Kronika Konec epidemije in takoj poostren policijski nadzor

Konec epidemije in takoj poostren policijski nadzor

Avtor: Spletno Uredništvo
Isti dan, ko se je v Sloveniji uradno končala epidemija, je Policija takoj startala z nacionalno preventivno akcijo za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Prvi del akcije bo prek poostrenega nadzora na cestah trajal do prihodnjega torka, 22. junija.
Konec epidemije in takoj poostren policijski nadzor

Policija je že včeraj pričela s poostrenim nadzorom udeležencev v prometu (foto: policija.si)

Policija je takoj ob proglasitvi konca pandemije skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa takoj startala z nacionalno preventivno akcijo za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. Akcijo so poimenovali ‘Kol’kor kapljic, tolk’ nesreč’, njen prvi del pa bo bo prek poostrenega nadzora na cestah trajal do 22. junija.

Policija je ob tej priložnosti pripravila tudi novinarsko konferenco, na kateri so pristojni predstavili ostale aktivnosti za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola in drugih nedovoljenih substanc, kot tudi aktivnosti na področju splošne varnosti cestnega prometa v prihajajočih poletnih mesecih.

“Včeraj se je po skoraj osmih mesecih uradno končalo obdobje druge razglašene epidemije, raziskava NIJZ z začetka junija pa je pokazala, da se med prebivalci Slovenije pojavljajo znaki pandemske izčrpanosti. Povečuje se delež tistih, ki so zaradi tega bolj izpostavljeni tveganim vedenjem, najpogosteje gre za pitje alkoholnih pijač.

Med povzročitelji izstopajo starostne skupine od 18 do 24, od 25 do 34 in od 55 do 64 let, med vzroki za nastanek pri alkoholiziranih voznikih pa prednjačita neprilagojena hitrost in nepravilna stran/smer vožnje,” so podatke Javno agencijo RS za varnost prometa posredovali v sporočilu za javnost Policije. Napovedali pa so tudi ničelno toleranco.

Tako bodo policisti preverili prav vsakega voznika, ki bo v času poostrenega nadzora pripeljal mimo. Poleg tega bo vsaka policijska uprava izvedla vsaj en poostren nadzor po metodologiji Promil, kjer bo sodelovalo večje število patrulj. Letos pa bo ponovno potekal tudi 12-urni nočni maraton nadzora voznikov.

Na sporedu bo že ta vikend, in sicer od 18. ure v soboto (19. junija), do 6. ure v nedeljo ( 20. junija 2021). V tem času lahko vozniki pričakujejo povečano število policijskih kontrol, ki naj bi voznike že s svojo prisotnostjo odvračale od namere, da bi vozili pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog in drugih psihoaktivnih snovi.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.