Naslovnica Magazin National Geographic je na veliko digitalno promoviral Slovenijo

National Geographic je na veliko digitalno promoviral Slovenijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Na digitalnih kanalih National Geographica je od 14. januarja do 21. aprila 2019 v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO) potekala večkanalna vsebinska digitalna kampanja o Sloveniji. Kampanja beleži odlične rezultate: več kot 8,5 milijona prikazov na portalih in blizu 15 milijonov prikazov oglasov na družbenih kanalih.

National Geographic je na veliko digitalno promoviral Slovenijo 1

Predstavitev Slovenije na komunikacijskih kanalih National Geographica je bila vsebinsko presežna in je zato v okviru ene najpomembnejših svetovnih turističnih borz ITB Berlin prejela zlato nagrado The Golden City Gate (foto: slovenia.info)

 

Ekipa National Geographica (NG) je Slovenijo obiskala dvakrat ter ustvarila bogate video in fotografske vsebine. Prek tega slikovnega materiala so v kampanji skozi zgodbo o štirih naravnih elementih (zrak, voda, zemlja in ogenj) Slovenijo predstavili kot edinstveno destinacijo, ki jo je vredno obiskati v vseh štirih letnih časih. Videi in fotografije zelene in s snegom prekrite Slovenije so zaokrožili po spletnih straneh in družbenih kanalih National Geographica.

Video zgodbe o Sloveniji so podkrepljene z doživljanjem pokrajine skozi oči Cirila Jazbeca, večkrat nagrajenega svetovno priznanega fotografa, ki s prestižnim globalnim medijem NG sodeluje od leta 2014. Video galerije in članke, ki so bili na francoskem, angleškem in ameriškem oziroma globalnem portalu NG ustvarjene za promocijo Slovenije, si je ogledalo več kot 222.000 edinstvenih uporabnikov, od tega čez 120.000 s ključnih ciljnih trgov slovenskega turizma (Nemčije, Avstrije, Italije, Francije, Velike Britanije in ZDA).

V kampanji o Sloveniji je bilo ustvarjenih več kot 8,5 milijona prikazov oglasov na portalih NG in skoraj 15 milijonov prikazov oglasov na družbenih kanalih tega medija – najuspešnejša objava je bila objavljena na zidu NG Instagram profila in je dosegla več kot 150.000 všečkov. »V iskanju navdiha za naslednji oddih smo nenehno izpostavljeni veliki količini informacij. V tem procesu odigrajo pomembno vlogo globalno prepoznavni in vplivni mediji, ki jim zaupa tudi strokovna in široka javnost.

National Geographic je medij, ki je v vseh letih delovanja uspel ohraniti relevantnost in, kot kažejo raziskave, izredno visoko stopnjo zaupanja, saj navdušuje z izjemno kakovostnimi zgodbami, ki temeljijo na dejstvih. V okviru tega sodelovanja smo želeli nagovoriti ciljno skupino, ki jih navdušujejo narava, kultura in avtentična doživetja ter tako okrepiti podobo Slovenije kot dežele izjemnih naravnih lepot in zelenega ravnanja.

Ta cilj smo dosegli z vrhunsko produkcijo video in foto vsebin, s katerimi smo prek pravega partnerstva ustvarili čez 23,5 milijonov prikazov,« je bila ob koncu kampanje zadovoljna mag. Maja Pak, direktorica STO.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.