Naslovnica Magazin Najpomembnejša novost je ekološka embalaža

Najpomembnejša novost je ekološka embalaža

Avtor: Spletno Uredništvo

Družba Samsung Electronics se je pravkar pohvalila s številnimi nagradami, ki jih je dobila serija televizorjev Samsung 2020 QLED TV, in predstavila nov tablični računalnik Galaxy Tab S6 Lite. Največja novost iz Južne Koreje pa je ekološko obarvana in sicer je Samsung za televizorje začel uporabljati embalažo iz naravnih materialov.

Možnosti ponovne uporabe nove embalaže so skoraj neomejene (foto: grayling.si/samsung.com)

 

Južnokorejska družba Samsung Electronics je pravkar pričela uporabljati novo ekološko embalažo. Novo pakiranje je iz valovitega kartona, ki se lažje reciklira in razgrajuje, zato je okolici bistveno precej bolj prijazno kot plastika in njeni derivati. Nova eko-embalaža bo najprej uporabljena pri serijah televizorjev The Serif, The Frame in The Sero. Pri Samsungu pa so se domislili še to, da bodo kupcem ponudili raznovrstne možnosti ponovne uporabe kartona.

»Samsung je na vsaki strani svoje okolju prijazne embalaže iz valovitega kartona dodal matrične oznake, ki uporabnikom omogočajo lažje rezanje in ponovno sestavljanje embalaže za različne druge namene. Uporabniki lahko na primer iz kartonske embalaže zgradijo hiško za mačke, stojala za revije ali celo police za shranjevanje. Embalaža vključuje tudi priročnik z navodili, kako iz embalaže narediti različne predmete, ki jih lahko uporabite v svojem domu.

Uporabniki do navodil dostopajo s skeniranjem QR kode na embalaži,« pojasnjujejo s Samsunga. Poleg tega pa sta družba Samsung in Dezeen, britanska revija za življenjski slog, pripravili še poseben mednarodni natečaj za najbolj inovativni predmet, ki bo narejen iz nove embalaže. Prijave bodo zbirali do 29. maja 2020, najbolj uporabne in originalne stvaritve pa bodo nato nagradili in jih tudi vključil v tovarniški priročnik.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.