Naslovnica Gospodarstvo Velenjsko podzemlje nagrajeno za vrhunsko originalnost

Velenjsko podzemlje nagrajeno za vrhunsko originalnost

Avtor: Spletno Uredništvo

Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope – Zavod Big je pravkar podelil nagrado Big See Tourism Award 2020. Prejelo jo je nadvse originalno kulinarično doživetje Velenje Underground, ki ga pripravlja Zavod za turizem Šaleške doline. Kot razkriva že ime, se Velenje Undreground odvija – globoko pod zemljo.

Velenjsko podzemlje nagrajeno za vrhunsko originalnostVelenje Undergrund nudi kulinarične užitke 160 metrov pod zemljo (foto: visitsaleska.si)

 

Projekt Velenje Underground, ki ga Zavod za turizem Šaleške doline izvaja v sodelovanju z Muzejem premogovništva in družbo Gorenje Gostinstvo, je pravkar dobil nagrado ‘Big See Tourism Award 2020’. Kot so spomnili s Slovenske turistične organizacije (STO), je bil nominiran tudi za najboljši projekt (Grand Prix) v kategoriji ‘Kreativna zgodba in identiteta kot doživetje’. Projekt Velnje Undergruound je edinstven zato, ker nudi vrhunske kulinarične užitke 160 metrov pod zemljo.

»Velenje Underground je edinstveno kulinarično podzemno doživetje, ki uresničuje obljube zelene butične Slovenije za 5-zvezdična doživetja. Doživetje je tudi prejemnik znaka Slovenia Unique Experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Obiskovalci se spustijo z najstarejšim dvigalom v Sloveniji v Muzej premogovništva Slovenije. V najgloblji slovenski jedilnici izkusijo knapovsko okolje in vrhunske jedi ekipe iz Vile Herberstein,« je STO povzela po spletnem mestu visitsaleska.si.

Nagrado ‘Big See Tourism Award 2020’ je podelil Center za kreativno gospodarstvo jugovzhodne Evrope – Zavod Big. Gre za platformo, ki spremlja in spodbuja kreativne projekte v Jugovzhodni Evropi, združuje pa 19 držav (in 350 milijonov ljudi). Ista organizacijska struktura pripravlja tudi festivale Big Architecture, Wood Icon, Creative Tourism in Month of Design. 

Naslednji dogodek projekta Velenje Underound  pa je predviden za 22. maj, ko pripravljajo okusno 4-hodno ‘Štajgerjevo južno’ izpod rok izkušene ekipe iz Vile Herberstein, seveda s primerno vinsko in glasbeno spremljavo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.