Naslovnica Šport Barcelona bo prvič preimenovala stadion

Barcelona bo prvič preimenovala stadion

Avtor: Spletno Uredništvo

Po poročanju številnih medijev se en najbolj priljubljenih nogometnih klubov na svetu FC Barcelona že spopada s finančnimi težavami, ki jih je povzročil izpad prihodkov zaradi izbruha pandemije koronavirusa. Vseeno pa se uprava Barcelone odločila za dobrodelno noto in sicer bo za leto dni oddala v najem ime svojega stadiona Camp Nou, zbrana sredstva pa bo prek Fundacije Barca namenila za dobrodelne aktivnosti.

 Barcelona bo prvič preimenovala stadionFC Barcelona je lahko glede dobrodelnosti za vzgled- vrsto let je na primer brezplačno promovirala Unicef (foto: FB FC Barcelona)

 

Fundacija Barca ima korenine v nogometnem klubu Barcelona in letos praznuje 25-letnico delovanja. V vseh teh letih se je na veliko posvečala blaginji otrok. Danes Fundacija Barca z izobraževanjem, programi za preprečevanje nasilja in programi za socialno vključenost pomaga več kot 1.600.000 otrokom v Kataloniji in po vsem svetu. Tudi ti otroci so sedaj postali posredne žrtve pandemije, tako glede športa, izobraževanja kot tudi glede druženja in zabave z vrstniki oziroma kar celotnega socialnega življenja.

Sicer Fundacija Barca že upravlja številne pobude, ki so v boju proti koronavirusu nastale v zadnjih nekaj tednih. Gre za različne kampanje kluba za ozaveščanje pred nevarnostmi koronavirusa, pa tudi za pomoč pri uvozu zdravstvenih materialov in pomoč pri prilagajanju izobraževalnih procesov, da lahko otroci ostanejo v stiku z učitelji. Vse to seveda stane, zato so se v upravi FC Barcelona odločili za marketinško potezo, ki bo Fundaciji zagotovila dodatna finančna sredstva.

Fundacija bo tako prek klubske komerciale v naslednjih tednih začela postopek iskanja sponzorja, ki želi za eno tekmovalno sezono pridobiti pravice imenovanja stadiona Barcelone Camp Nou. Vodstvo FC Barcelona se je začasno odreklo tem lastninskim pravicam, tako da se bo lahko Camp Nou prvič v zgodovini preimenoval (po vzoru številnih največjih stadionov v EU in ZDA).

Kost so pri FC Barcelona zapisali v izjavi za javnost, bo Fundacija Barca zbrani denar usmerila v poseben sklad, na kar bo del namenjen projektu v povezavi s koronavirusom, ki ga bo usmerjal nov sponzor, preostali del pa bo razdeljen med preostale dobrodelne projekte, ki se šele razvijajo oziroma že potekajo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.