Naslovnica Slovenija Najboljše kulturne ponudbe v Ljubljani

Najboljše kulturne ponudbe v Ljubljani

Avtor: Spletno Uredništvo

Na dan pred največjim slovenskim kulturnim praznikom je založba In Your Pocket v Etnografskem muzeju v Ljubljani razglasila rezultate štirinajst-dnevnega glasovanja za najboljše dogodke in ustanove s področja kulture v slovenski prestolnici. Za izbor ‘Best of Ljubljana – Best of Culture in Ljubljana 2018’ so podelili diplome najboljšim trem v vsaki kategorij ter obenem spomnili na evropsko leto kulturne dediščine. 

best kultura Lj

Proglasitev rezultatov v devetih kategorijah izbora za najboljšo ponudbo v segmentu kulture v Ljubljani (foto: inyourpocket.com)

 

Devet kategorij, več kot 80 ustanov in dogodkov, ki so bili nominirani, je skupno prineslo več kot 5000 glasov. Tradicionalno glasovanje so tokrat zaključili s slavnostno podelitvijo in prijetnim druženjem. Evropsko leto kulturne dediščine pa je pokazalo, da se judje premalo zavedajo, kakšen pomen ima kultura, in da je veliko dobrih prireditev, razstav in ustanov na lokalni ravni spregledanih.

S podelitvijo diplom so želeli tudi prispevati k dvigu zavesti o kakovostnih vsebinah in čudovitih zgradb. Hkrati pa diplome ponazarjajo zaupanje in potrjujejo trud predstavnikom v kulturi in vsem sodelujočim. Izbor so v drugi polovici januarja predali v glasovanje bralcem, ljubiteljem umetnosti in tujim obiskovalcem.  

Končni rezultati glasovanja za ‘Best of Ljubljana – Best Culture in Ljubljana 2018‘:

Najboljše kulturne prireditve – 1. Ana Desetnica 2. LIFFe 3. MENT 3. Festival Ljubljana

Najboljše delo Plečnika – 1. Narodna univerzitetna knjižnica 2. Križanke 3. Tromostovje

Najboljši muzeji – 1. Hiša eksperimentov 2. Narodna galerija Slovenije 3. Slovenski etnografski muzej

Najboljše komercialne galerije – 1. Ravnikar Gallery Space 2. BeArtAngel 3. Dobra Vaga

Najboljše umetniške galerije – 1. Galerija Jakopič 2. Galerija Škuc 3. Mestna galerija Ljubljana

Najboljša prireditvena prizorišča (tradicionalna) – 1. Poletno gledališče Križanke 2. SNG Drama Ljubljana 3. Cankarjev dom

Najboljša prireditvena prizorišča – 1. Kino Šiška 2. Mladinski teater 3. Mini teater

Najboljše (nacionalne) kulturne ustanove – 1. Goethe Institut 2. Francoski Inštitut 3. British Counsil

Najboljše kulturne znamenitosti v okolici Ljubljane – 1. Tehniški muzej Slovenije, Bistra pri Vrhniki 2. Grad Bogenšperk, Šmartno pri Litiji 3. Samostan Stična, Ivančna Gorica

Rezultati glasovanja ter zmagovalci za leto 2018 pa bodo predstavljeni tudi na spletni strani In Your Pocket in v naslednji tiskani izdaji vodiča In Your Pocket za tuje obiskovalce Slovenije. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.