Naslovnica Svet & EU Na vrsti je ključen korak za prehod na čisti vodik

Na vrsti je ključen korak za prehod na čisti vodik

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska komisija je pravkar pozvala več kot 1000 članov Evropskega zavezništva za čisti vodik, da do 7. maja predložijo svoje projekte, tehnologije, ideje in načrte glede uporabe vodika pri prehodu EU v zeleno gospodarstvo.
Avto-gigant BMW se že dlje časa ukvarja z vodikovo tehnologijo (foto: Sachi Gahan/commons.wikimedia.org)

Evropska komisija je pozvala vse iz ‘Evropskega zavezništva za čisti vodik’, naj predložijo svoje zamisli za obnovljive in nizkoogljične vodikove tehnologije, oziroma rešitve. Rok za oddajo zahtevanih dokumentacij je 7. maj, medtem ko bo dober mesec kasneje (17. in 18. junija) na vrsti zasedanje ‘Vodikovega foruma’, na katerem bodo projekti podrobneje pregledani in bodo tudi ponujene možnosti za povezovanje zainteresiranih.

»Cilj strategije za vodik Evropske unije je povečati uporabo čistega vodika v Evropi. Strategija določa strateški cilj namestiti 6 GW obnovljivih vodikovih elektrolizatorjev in do leta 2024 proizvesti do 1 milijona ton obnovljivega vodika, do 2030 pa 40 GW obnovljivih vodikovih elektrolizatorjev in 10 milijonov ton obnovljivega vodika,« so zapisali v sporočilu za javnost Evropske komisije.

Evropska zveza za čisti vodik združuje industrijo, nacionalne in lokalne javne organe, civilno družbo in druge deležnike, njen cilj pa je definiranje načrta naložbenih projektov vzdolž vrednostne verige vodika in ustvariti trg vodika, kar bo obenem prispevalo k rasti gospodarstev držav članic EU, k ustvarjanju novih delovnih mest ter predvsem k zmanjševanju emisije toplogrednih plinov za prehod v zeleno ekonomijo EU.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.