Naslovnica Gospodarstvo Razpisa za EXPO-uniforme in za spodbujanje podjetništva

Razpisa za EXPO-uniforme in za spodbujanje podjetništva

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija, ki je zadolžena za slovensko udeležbo na svetovni razstavi Expo v Dubaju, je pravkar objavila javni razpis in sicer za izbiro uniforme osebja, ki bo sodelovalo na dogodku. Pred dnevi pa so na agenciji objavili tudi razpis za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za 2021.
Večerni pogled na paviljone svetovne razstave EXPO v Dubaju (foto: expo2020dubai.com)

Že dolgo je znano, da se bo Slovenija se bo svetovni razstavi Expo v Dubaju predstavila z lastnim paviljonom. Razstava bi namreč morala odpreti svoja vrata že lani, a so jo zaradi izbruha pandemije koronavirusa prestavili na letošnjo jesen. Ker za slovensko udeležbo skrbi Javna agencija SPIRIT Slovenija, se že od leta 2019 vrstijo številne različne aktivnosti v smeri promocije Slovenija na Expu.

 »Nepogrešljiv del celovite predstavitve naše države bo tudi usklajena podoba osebja, ki bo skrbela za izvrstno podporo in počutje gostov v Dubaju. Pri ustvarjanju uradnih oblačil slovenske predstavitve na Expu 2020 želi agencija izkoristiti vrhunsko znanje in ustvarjalni potencial slovenskih oblikovalcev tekstilij, zato so jih k sodelovanju povabili z javnim natečajem,« so pojasnili z Agencije.

Gre za izjemno priložnost za promocijo tekstilnih podjetij oz. slovenske blagovne znamke na največjem svetovnem dogodku tega in prihodnjega leta. Expo o namreč trajal vse od 1. oktobra letos, pa 31. marca 2022. Prijave bodo zbirali do 10. maja, najboljšo idejo pa bodo tudi nagradili s kar 5000 evri. V komisiji, ki bo izbrala uniformo, bodo poleg predstavnikov naročnika tudi predstavniki izobraževalnih ustanov ter Protokola Republike Slovenije.

Agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija pa je že prejšnji teden na svojih spletnih straneh objavila tudi javni natečaj za Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva za 2021.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.