Naslovnica Svet & EU Na sporedu je vsakoletni govor o stanju v Evropski uniji

Na sporedu je vsakoletni govor o stanju v Evropski uniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen bo imela v sredo, 15. septembra tradicionalni govor o stanju v Evropski uniji. Zato so v Komisiji EU vnaprej pripravili publikacijo z analizo opravljenega dela in dosežkov v zadnjem enoletnem obdobju.
Predsednica Komisije UE Ursula von der Leyen bo v sredo spet za govorniškim odrom (foto: FB Komisija EU)

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen bo v sredo opravila vsakoletni govor o stanju v Uniji. Zato so njeni sodelavci v Komisiji EU vnaprej pripravili dokument, v katerem so predstavili opravljeno delo in nanizali dosežke v zadnjem enoletnem obdobju. V dokumentu je veliko govora o ukrepih struktur EU v boju proti pandemiji koronavirusa in o izvajanju ostalih prednostnih nalog.

»Poseben poudarek je namenjen zavezi Komisije, da konča krizo COVID-19 in ponovno zažene naša gospodarstva s pomočjo instrumenta Next Generation EU, hkrati pa poskrbi, da bodo gospodarstva bolj zelena, digitalna in bolj odporna. Del pozornosti je namenjen tudi aktivnostim Komisije na globalni ravni in razpravi o oblikovanju skupne prihodnosti v okviru Konference o prihodnosti Evrope,« so pojasnili s Komisije EU.

V zadnjem letu je Komisija EU prav tako začela dejavnost okrog konference o prihodnosti Evrope, publikacija pa vsebuje še delovanje Komisije EU na mednarodnem prizorišču in koledar pomembnejših dogodkov od septembra 2020 do pričetka letošnjega septembra. Predsednica bo v sredo nazadnje predstavila tudi prednostne naloge za leto, ki prihaja, nato bo sledila še razprava s poslanci Evropskega parlamenta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.