Naslovnica Trendi Volkovi so najbolj prepričali občinstvo Popevke

Volkovi so najbolj prepričali občinstvo Popevke

Avtor: Spletno Uredništvo
Glasbeni festival Popevka 2021se je zaključil z zmago pevke Raiven in skladbe ‘Volkovi’. S festivala pa je v zadnjem hipu odpadla pesem ‘Pomladni večer’.
Raiven med izvajanjem zmagovalne pesmi ‘Volkovi’ (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Letos se je na glasbenem festivalu Popevka 2021 pomerilo enajst izvajalcev in ne prvotno predvidenih dvanajst, saj se je za eno pesem po ponovnem preverjanju tik pred festivalom izkazalo, da skladba ‘Pomladni večer’ ni izpolnjevala vseh pogojev za udeležbo. Skladba, ki je na koncu prejela največje število glasov po telefonskem glasovanju, je bila pesem ‘Volkovi’ v izvedbi pevke Raiven.

 »Želim si poiskati kakšne zelo posebne besede, ampak tako kot ve vsak zmagovalec in vsakdo, ki je napisal pesem, ki izhaja iz neke ranljivosti, da so občutki neopisljivi ter da sem zelo hvaležna in zelo presenečena,« je po zmagi dejala prejemnica Velike nagrade občinstva Popevke 2021 Raiven. Sicer pa so pri uspehu imeli zasluge tudi je avtorica glasbe in besedila zmagovalne pesmi Sara Briški Cirman ter avtor priredbe Anže Rozman.

Podelili so še 5 nagrad. Veliko nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo v celoti je dobil Gregor Ravnik za skladbo ‘Še ko te ni, te imam’, nagrado za najboljše besedilo Tomaž Hostnik za skladbo ‘Podaril si mi svoje srce’, nagrado za najboljšo priredbo je prejel Aleš Avbelj za skladbo ‘Še bolj prav’, nagrado za najboljšo interpretacijo in nagrado za mladega obetavnega izvajalca pa je prejela Veronika Kumar za avtorsko pesem ‘Solzam’.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je med drugim še spomnila, da je bil gostitelj večera Tilen Arta, vse pesmi pa so izvajalci odpeli v živo ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla. Posnetek festivalskih pesmi je pa je bil danes že na voljo v spletnih digitalnih trgovinah in v spletni trgovini ZKP RTV SLO.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.