Naslovnica Šport Čajkovski ugaja Slovenkam

Čajkovski ugaja Slovenkam

Avtor: Spletno Uredništvo
Ruski Čajkovski ostaja srečen kraj za slovenske smučarke skakalke. Na peti tekmi poletne velike nagrade je namreč zmagala Urša Bogataj, tretja je bila Ema Klinec in četrta Jerneja Brecl. Urša je tako predčasno postala tretja skupna zmagovalka v zgodovini svetovnega pokala, Slovenija pa je na pragu zmage tudi v Pokalu narodov.
Z leve proti desni so Norvežanka Silje Opseth, velika zmagovalka Urša Bogataj in tretja Ema Klinec (foto: FB FIS)

Po velikem marčevskem slavju Nike Križnar, ki je na skakalnici v ruskem mestu Čajkovski dobila tekmo svetovnega pokala in s tem zmagala tudi v skupnem seštevku zimske skakalne sezone, se je danes zgodba ponovila še na poletni turneji. Tokrat je Urša Bogataj vpisala svojo četrto zmago v karieri in dobila poletno veliko nagrado, Ema Klinec in Jerneja Brecl sta slovenski ekipni uspeh dopolnili s 3. in s 4. mestom.

Tekma na skakališču na vzhodu evropskega dela Rusije se je začela ob 8. uri zjutraj po slovenskem času, v prvi seriji pa je tekmovalkam in organizatorjem malce ponagajal premočan veter. Vseeno je serijo dobila Urša Bogataj, druga je bila Norvežanka Silje Opseth, tretja je bila Ema Klinec in peta Jerneja Brecl. V drugi seriji pa je Jerneja Brecel pridobila eno mesto in tako zabeležila najboljši rezultat v karieri.

Prva trojica je nato zadržala svoje uvrstitve, tako da sta se na stopničkah znašli dve Slovenki. Tretjeuvrščana Ema Klinec je letos prvič prišla do medalje, Urša Bogataj pa je s četrto zmago v karieri predčasno slavila tudi v skupnem seštevku poletne turneje. Sicer je bilo za letošnje poletje prvotno predvidenih 8 tekem, sedaj pa s Smučarske zveze Slovenije (SZS) poročajo, da sta do konca sezone preostali le še dve preizkušnji.

“Zelo sem zadovoljna z današnjo tekmo. Te razmere so težke, spet je bila ena težjih tekem, tako kot že pozimi. Mogoče se v tem do zdaj nisem najbolje znašla, danes sem vesela, da mi je to uspelo in sem se nekako sestavila. Glede na skupni seštevek pa sem normalno vesela, tega nisem pričakovala, če bi mi to kdo prej rekel. Tega sem zelo vesela, zdaj pa bo potrebno delati in upam, da mi bo tudi pozimi šlo dobro,” je za SZS dejala velika zmagovalka Urša Bogataj.

V Pokalu narodov ima Slovenija ogromno prednost pred Japonsko, zato se obeta ubranitev lanskoletne slovenske zmage tudi v ekipnem seštevku.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.