Naslovnica Trendi Mesec maj se v Gala hali začenja z nastopom Rare DM

Mesec maj se v Gala hali začenja z nastopom Rare DM

Avtor: Spletno Uredništvo
Po prvomajskem prazničnem premoru se nov mesec glasbenih dogodkov v Gala hali pričanja z Erin Hoagg. Vsestranska glasbenica iz Brooklyna, ki deluje pod imenom Rare DM, bo tam na sceni v četrtek, 4. maja v večernih urah.
Mesec maj se v Gala hali začenja z nastopom Rare DM

Erin govori o spletnih zmenkih, razhodih, ljubezenskih avanturah in iskanju tiste ‘posebne osebe’ (foto: Društvo Kapa)

Američanka Erin Hoagg, ki je bolj znana pod umetniškim imenom Rare DM, je v glasbenem svetu debitirala leta 2019, ko je izdala album ‘Vanta Black’. Sicer pravkar pospešeno dela na novem materialu za nov album, zato bo moč v Gala hali v četrtek 4. maja, ko se zvečer stemni, najbrž že slišati tudi kakšno novost. Vendar pa Rare DM prisega na starejše stvari, vsaj kar se tiče uporabe tehnologije v njeni glasbi.

Organizatorji koncerta iz Društva Kapa govorijo o njenem ‘DAWless setupu v živo’ in o njenem poplesovanju na odru med Octatrackom, Machinedrumom in razno vintage analogno opremo. Njen glasba se žanrsko gledano giblje med dark-waveom, dance-popom in elektronsko glasbo, na trenutke baje spominja na zgodnjo Kate Bush in celo na Eurythmics, a s precejšnjo dozo umirjenosti vokala. Besedila Rare DM pa so zelo aktualna.

»S kolekcijo vintage analognih synthov transformira resnične DMse v komade, ki dajejo na vpogled ‘moderno’ komunikacijo in online dejting ter tako spreminja navadno in vsakdanje v magično. Njene pesmi so temačne in intimne in se poigravajo s temo večnega iskanja tistega posebnega konekšna z nekom, ki ga vedno iščemo, a le redko najdemo,« pravi napovednik Društva Kapa. Četrtkov koncertni večer pa bosta zaokrožili še ‘domači dečvi’ – Ziz & Milc.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.