Naslovnica Šport Če ne premagamo Latvije, smo pač preslabi

Če ne premagamo Latvije, smo pač preslabi

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska nogometna reprezentanca je na tretji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Celovcu izgubila proti Avstriji z 1:0. Izbrance Matjaža Keka četrta tekma čaka v ponedeljek v Rigi proti Latviji in če tudi v četrtem poskusu ne bo zmage, ….

Če ne premagamo Latvije smo pač preslabi

Nekoč smo premagovali vse po vrsti, sedaj nam ne gre in ne gre (foto: Yulia Novikova/sl.wikipedia.org)

 

Slovenska izbrana vrsta je proti Avstriji spet prikazala eno od svojih nedorečenih predstav in poraz z 1:0 je bil le logična posledica slabe igre. Tudi selektor Matjaž Kek, podobno kot pred njim Srečko Katanec, nima čarobne palice, oziroma ne more narediti čudeža. Sicer bi si slovenska reprezentanca v Celovcu zaslužila pozitivno oceno le za borbenost. Toda drugih napak je bilo enostavno preveč, da bi izključno z borbenostjo lahko premagali Avstrijo.

Posamično gledano sta si najvišji oceni pri naših prislužila steber obrambe Aljaž Struna in vratar Jan Oblak. Avstrijci so nas prebijali po bokih kot za šalo, skozi zgoščeno sredino pa precej težje. Nekateri slovenski igralci so delovali prepočasno, poleg tega pa so bili naši pogosto premalo agresivni, tako da so Avstrijci v določenih obdobjih imeli konstantno premoč. Kljub vsemu so Avstrijci resno zapretili le trikrat in zabili le en gol. Če bi našim steklo v napadu, bi se lahko tekma zasukala povsem drugače, toda tudi tokrat v napadu nič ni šlo po željah slovenskih navijačev.

Kaj pomagajo vsi kilometri, ki jih je pretekel Domen Črnigoj, če so potem podaje celotne zvezne vrste zgrešene, če Josip Ilićič spet nima sreče in če Andraž Šporat ne zadene okvira vrat. Praktično vsa reprezentanca je preveč površna in to ne od včeraj, ampak že dlje časa. Rezultati Slovenije so temu primerni in se počasi se vsiljuje misel, da smo pač preslabi. Seveda bi negativen trend hitro preobrnila gladka zmaga v gosteh proti Latviji. Toda najprej bo potrebno sestaviti tri zaporedne točne podaje v fazi napada in potem tudi zabiti vsaj dva gola.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.