Naslovnica Slovenija Med nagrajenci so tudi štiri slovenske izobraževalne ustanove

Med nagrajenci so tudi štiri slovenske izobraževalne ustanove

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska komisija bo letos prvič podelila Evropske nagrade za inovativno poučevanje.  Med 104 nagrajenci so tudi Gimnazija Celje – Center, Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Osnovna šola Bistrica ob Sotli in Vrtec Bistrica pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica.
Letos sta bili osrednji temi nagrade učenje na daljavo in kombinirano učenje (foto: FB CPEMIUS)

Prejšnji teden je Evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino, in šport, Marija Gabriel, na virtualni konferenci predstavila Evropsko nagrado za inovativno poučevanje in njen pomen za evropski izobraževalni prostor, poleg tega pa je oznanila tudi imena letošnjih nagrajencev, ki sodelujejo v programu Erasmus+. Med 104 nagrajenci iz vse Evrope so letos tudi 4 slovenske izobraževalne institucije.

To so Gimnazija Celje – Center, Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Osnovna šola Bistrica ob Sotli in Vrtec Bistrica pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica. Slavnostna podelitev nagrad bo 20. oktobra v Bruslju, prenašali pa jo bodo tudi preko spleta. »V vrtcu pri OŠ Prežihovega Voranca Bistrica so v okviru Erasmus+ projekta razvijali socialne kompetence otrok z zgodnjim učenjem tujega jezika, prav tako pa tudi digitalne kompetence otrok in učiteljev.

Na OŠ Bistrica ob Sotli so v okviru projekta Ukrotimo kompetence 21. stoletja usposobili 1800 slovenskih in hrvaških učiteljev za uporabo IKT orodij pri pouku, izdali pa so tudi priročnik za učitelje. Na Gimnaziji Celje – Center so raziskovali inovativna učna okolja s poudarkom na izkustvenem učenju in tako med drugim vzpostavili zunanje učilnice v parku za šolo,« zapisali v sporočil za javnost .

Četrta slovenska nagrajenka pa je Srednja zdravstvena šola Ljubljana, kjer so dijaki pridobivali izkušnje v domovih starejših občanov v tujini, učitelji pa so na Finskem spoznavali izobraževalni sistem na področju zdravstvene nege. Sicer bodo odslej Evropsko nagrado za inovativno poučevanje na Komisiji EU podelili vsako leto, prejeli jih bodo zaključeni projekti v okviru programa Erasmus+, tematika pa bo vsako leto različna.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.