Naslovnica Trendi Naj nova slovenska skladba zadnjega leta

Naj nova slovenska skladba zadnjega leta

Avtor: Spletno Uredništvo
Prvega oktobra bodo v Veliki dvorani SNG Maribor podelili nagrade za projekt ‘Frišno/Fresh – Dan nove slovenske glasbe’. S tem projektom so v regionalnem RTV centru Maribor na primerno visokem profesionalnem nivoju posvetili najbolj kakovostni novi slovenski glasbi.
Pihalna sekcija Big Banda RTV Slovenija v akciji (foto: SOJ RTV SLO/Marko Alpner)

S projektom ‘Frišno/Fresh – Dan nove slovenske glasbe’ se željo v regionalnem RTV centru Maribor prek programov Radio Maribor, Radio Si in Televizije Maribor strokovno posvetiti novi slovenski glasbi. Glasbeni uredništvi obeh radijskih programov sta zato že izbrali deset skladb zadnjega leta, katere so pri poslušalcih pustile zelo dober vtis. Te skladbe se bodo v petek, 1. oktobra potegovale za naziv ‘Naj nova slovenska skladba zadnjega leta’.

Na zaključni prireditvi 1. oktobra ob 19.30 v Veliki dvorani SNG Maribor bodo gledalci in poslušalci premierno prisluhnili izbranim desetim skladbam v interpretaciji Big banda RTV Slovenija, poleg ‘Naj nove slovenske skladbe zadnjega leta’ pa bo tedaj podeljena tudi ‘Nagrada za najboljšo izvedbo’. Že pojutrišnjem (v četrtek, 23. septembra) pa bodo ob 11. uri v Studiu 22 RTV centra Maribor pripravili novinarsko konferenco, na kateri bodo podrobno predstavili celoten projekt in finaliste.

»Pridružili se nam bodo: vodja RTV centra Maribor Matej Žunkovič, pobudnik projekta in odgovorni urednik Radia Maribor Robert Levstek, odgovorni urednik Radia Si Darko Pukl, odgovorni urednik Televizije Maribor Tomaž Karat in pomočnik generalnega direktorja za glasbo Patrik Greblo,« so goste in gostitelje konference četrtkove za novinarje predstavili s službe za odnose z javnostmi na RTV SLO.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.