Naslovnica Oglaševanje Male hranljive bombice

Male hranljive bombice

Avtor: Spletno Uredništvo

Vsi smo že kdaj na poti ali kot prigrizek za v službo, doma ob filmu kupili bučna semena. Smo se pa kdaj ustavili in pomislili kaj vse bučna semena vsebujejo in koliko v bistvu doprinesejo našem zdravju? Oljarna in mešalnica JERUZALEM SAT, ki se ukvarja s praženimi bučnimi semeni vam priskrbi najboljša in najbolj kakovostna bučna semena.

Foto: https://www.facebook.com/OljarnaJeruzalemSAT

Poleg tega, da so bučna semena priročen prigrizek, so bogata tudi z beljakovinami in predstavljajo 31 % celotne sestave semena. So zelo hranljive in vsebujejo takšne sestavine, da jih štejemo za zdravo hrano.

V svoji sestavi vsebujejo element v sledovih cink, ki je še posebej pomemben za zdravje moških in zagotovo za odpornost telesa. Bučna semena so pravo naravno zdravilo za prostato. Poleg tega vsebujejo tudi vitamin E, ki je naravni antioksidant. Bučna semena so tudi dober vir mineralov fosforja, magnezija, mangana, bakra in železa. Polovica pesti semen bo zadovoljila dnevno potrebo po aminokislinah, dobili pa bomo tudi omega 3 maščobno kislino, ki je znana varovalka zdravja srca, vida in razpoloženja. Zaradi vitaminov skupine B v svoji sestavi bo pomiril nervozo, poleg tega pa je bogat z naravnimi fitoestrogeni, kar je dobro za ženske po menopavzi.

Bučna semena pomagajo tudi pri čiščenju telesa od glist in parazitov in so v tem smislu pravo naravno čistilo za telo. V medicinske namene jih uporabljajo že tisočletja. Če boste uživali bučna semena, boste zmanjšali verjetnost bolezni srca in ožilja. So bogat vir magnezija, kalcija, kalija, železa, cinka in vitamina K.

Raziskava španskih znanstvenikov je pokazala, da bučna semena vsebujejo spojine, ki se uspešno borijo proti rakavim celicam. Učinkoviti so namreč v boju proti različnim vrstam raka in delujejo protivnetno.

Foto: https://oljarna-jeruzalem.si/bucna-semena/prazena-bucna-semena

Raziskava nemških znanstvenikov ugotavlja, da imajo ženske po menopavzi, ki vsak dan uživajo bučna semena, 23 % manjše tveganje za raka na dojki. Enako učinkovita so se izkazala sončnična semena.

Malo je znano, da bučna semena lajšajo stres in omogočajo miren spanec. Vsebujejo namreč magnezij in aminokislino triptofan. Triptofan proizvaja spojino serotonin, zaradi katere se počutimo srečne in sproščene. Cink v bučnih semenih pomaga pri pretvorbi triptofana v serotonin. Ljudje, ki trpijo za nespečnostjo, imajo nizko raven serotonina. Strokovnjaki priporočajo uživanje bučnih semen skupaj z ogljikovimi hidrati, ki pomagajo možganom absorbirati več triptofana.

Bučna semena bodo poleg naštetega pomagala še pri veliko drugih zdravstvenih stvareh, da ne govorimo o tem, da so okusna in predstavljajo prijeten prigrizek kjerkoli že smo.

Pražena bučna semena so nekaj kar bi vsak moral imeti v kuhinji, najsi bo to zaradi dodatkov k hrani ali kot prigrizek. Zgodba oljarne in mešalnice JERUZALEM SAT sega daleč nazaj v leto 1919. Od takrat se bučno olje prideluje po naravnem tradicionalnem postopku.

Foto: https://oljarna-jeruzalem.si/bucna-semena/prazena-bucna-semena

Bučna semena segajo v najvišji kakovostni razred in med slovenske zaščitene posebne kmetijske pridelke oziroma živila z geografsko označbo. Bučna semena izbirajo od lokalnih proizvajalcev, ki jih pridelajo na poljih z največ sonca v Prlekiji in Prekmurju.

Naročnik oglasa je Oljarna Jeruzalem SAT

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.