Naslovnica Svet & EU Letos bodo podelili prve ekološke nagrade v Evropski uniji

Letos bodo podelili prve ekološke nagrade v Evropski uniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska komisija, Evropski ekonomsko-socialni odbor, Evropski odbor regij ter organizaciji COPA-COGECA in IFOAM Organics Europe so skupaj naznanile, da bodo letos podelile prve ekološke nagrade Evropske unije.
Letos bodo podelili prve ekološke nagrade v EU

Morda bodo med nagrajenci tudi slovenski eko-kakiji (foto: SJ)

Evropska komisija, Evropski ekonomsko-socialni odbor (EESO), Evropski odbor regij (OR) ter organizaciji COPA-COGECA (zveza dveh velikih kmetijskih krovnih organizacij, ki skupaj tvorita najmočnejšo interesno skupino za evropske kmete) in IFOAM Organics Europe (krovna evropska organizacija za organsko hrano in kmetijstvo) bodo letos skupaj podelile prve ekološke nagrade EU.

Gre za skupno sedem nagrad, s katerimi želijo omenjene institucije nagraditi najbolj inovativne akterje v ekološki pridelavi v Evropski uniji, prepoznati odličnost v ekološki vrednostni verigi, promovirati primere najboljših praks po vsej EU in poskrbeti za nadaljevanje skupnega akcijskega načrta na področju ekološke pridelave. Prijave bodo odprte od 25. marca in nato vse do 8. junija letošnjega leta.

»Ponosen sem, da so nagrade EU za ekološko pridelavo postale resničnost. Trdo smo si prizadevali, da bi to sledilo vzpostavitvi vsakoletnega ekološkega dneva EU, ki bo odslej n vrsti vsak 23. september. Ekološka pridelava je in bo imela ključno vlogo pri prehodu na trajnostne prehranske sisteme in tega ne moremo doseči brez različnih akterjev v ekološki dobavni verigi,« je ob tem povedal Komisar za kmetijstvo EU Janusz Wojciechowski.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.