Naslovnica Kronika Nenavadna nesreča potrjuje, da so skiroji nevarni

Nenavadna nesreča potrjuje, da so skiroji nevarni

Avtor: Spletno Uredništvo
Kranjski policisti so včeraj objavili prošnjo javnosti, da bi pridobili informacije o neobičajni prometni nesreči, ki pa se je končala s hudimi telesnimi poškodbami. Ta nesreča samo še potrjuje, da so električni skiroji precej bolj nevarni, kot si mislimo.
Nenavadna nesreča potrjuje, da so skiroji nevarni

Prizorišče nevsakdanje nesreče v Kranju kmalu po dogodku, ko se je že povsem zmračilo (foto: policija.si)

Policisti iz Kranja so včeraj objavili prošnjo javnosti, da bi pridobili potrebne dodatne informacije o zelo nenavadni prometni nesreči, ki bi bila najbrž celo smešna, če se ne bi za enega od udeležencev končala s hudimi telesnimi poškodbami. Neprevidni voznik skiroja je namreč med vožnjo po mestu trčil v lestev in se odpeljal dalje, čeprav je medtem z lestve padel možakar, ki je obrezoval drevje.

»Kranjski policisti obravnavajo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je zgodila 20. februarja 2022 ob 16.35 na ulici Milene Korbarjeve v Kranju. Neznani mlajši voznik skiroja je s prednjim delom skiroja trčil v lestev, postavljeno ob robu vozišča, zaradi česar je z nje padel moški, ki je v tistem trenutku obrezoval drevesa, in se ob tem hudo poškodoval,« so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Ta nesreča potrjuje, da so skiroji precej bolj nevarni, kot si mislimo. Predvsem skiroji nimajo primerne osvetlitve za vožnjo v mraku – nesreča se je zgodila prav po sončnem zahodu, ko se je že mračilo. Prav tako vozniki skirojev običajno ne uporabljajo zvočnih in svetlobnih signalov, ki so običajni za druga vozila, udeležena v prometu. Ker so skiroji izjemno tihi in zelo hitri, se nenadoma znajdejo tam, jer jih še sekundo prej ni bilo.

Sicer tudi postavljanje lestev na površino, na kateri poteka javni promet, ni najbolj pametna zamisel, sploh ko se že mrači.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.