Naslovnica Oglaševanje LAFE – Lasersko graviranje in razrez nekovin

LAFE – Lasersko graviranje in razrez nekovin

Avtor: Spletno Uredništvo

Lasersko graviranje za različne priložnosti…..

Izdelava makete po vaših željah….. (foto: osebni arhiv)

Podjetje LAFE je od svoje ustanovitve leta 1998 do danes postalo sinonim za področje laserskega graviranja in razrezov nekovin. Naše prednosti so marljivost, izkušenost, zanesljivost, natančnost, uporaba najmodernejših postopkov, kot je računalniško vodena obdelava, ter s tem povezana hitrost izdelave.

V podjetju LAFE se v sklopu naših osnovnih dejavnosti laserskega graviranja ter obdelave kovin in nekovin lotevamo tudi zelo zahtevnih procedur, kot so lasersko graviranje računalniških tipkovnic in kot so izdelave najrazličnejših kartic.

Najbolj prepoznavne lastnosti uporabe laserskih tehnik so izjemna natančnost izdelave, uporabnost za številne različne vrste materialov, zagotavljanje 100-odstotne kopije oz. popolne ponovitve, možnosti oštevilčevanja in hitrost postopkov izdelave.

Stranke se na nas obračajo predvsem s povpraševanjem po laserskem graviranju poslovnih, (p)osebnih in unikatnih daril, po oštevilčevanju (numeraciji) in zaporednemu številčenju izdelkov (serializaciji), po nanosu oz. izdelavi črtne kode (‘barkode’) ter tudi po izdelavi štampiljk.

Mi pa se vedno potrudimo, da naše stranke po zelo ugodnih cenah vsakič dobijo natanko tisto, kar potrebujejo. To je obenem tudi temeljni vzrok, da smo bili v teh več kot dveh desetletjih obstoja našega podjetja sploh lahko tako zelo uspešni.

Za graviranje oziroma vrezovanje teksta, logotipa ali fotografije na vse vrste kovinskih in nekovinskih materialov (aluminij, eloksiran aluminij, inox jeklo, pleksi, steklo, ogledalo, les, pluta, usnje, guma, karton, marmor…) uporabljamo tri različne laserje. Glede globine gravure vreza se vedno prilagajamo vašim potrebam in vrsti uporabljenega materiala.

Lasersko graviranje kovin

Lasersko graviranje je odlična rešitev za označevanje kovin, saj ne potrebujemo barvanja ali drugih dodatnih postopkov. Obdelovani material se namreč zaradi točkovnega laserskega segretja sam odzove s spremembo barve in strukture površine.

Ta lasersko obdelana površina postane obstojna na mehanske in kemične zunanje vplive, pri čemer ne izgubi osnovnih lastnosti uporabljene kovine. Ker se ob večkratnem preletu laserskega žarka lahko doseže tudi manjša globina, to uporabljamo pri precizni izdelavi orodij za vlivanje plastike.

Lasersko graviranje nekovin

Tudi pri laserskem graviranju na nekovine niso potrebni drugi postopki, saj se obdelovani material točkovno upari ali ožge, s čemer dosežemo potrebno globino gravure, spremembo barve in obstojnost izreza.

Računalniško vodena izdelava se tudi glede nekovin ponaša z izjemno visoko resolucijo, pri čemer so lahko slikovne predloge za gravure barvne ali črno-bele.

Lasersko graviranje na nekovine je v zadnjih letih zelo priljubljeno, saj je izjemno uporabno za darila. Darila namreč lahko z graviranjem po želji naročnika personaliziramo, jim vdahnemo pridih ekskluzivnosti, originalnosti in unikatnosti – s posvetilom ali s sliko vsako darilo postane nekaj res enkratnega, posebnega.

Na področju graviranja nekovin je potrebno posebej omeniti naše lasersko graviranje novih črk in simbolov na računalniških in sorodnih tipkovnicah, predvsem za slovenski, ruski in srbski (cirilica) ter tudi angleški jezik.

Lotimo se tudi zahtevnejših projektov: kot je npr lasersko graviranje novih črk in simbolov na računalnikih…. (foto: osebni arhiv)

Laserski razrez nekovin

Uporabnost laserja je tudi pri razrezu nekovin izjemna, saj sta prek laserskih postopkov zagotovljeni natančnost in popolna skladnost kopij. Že pred pričetkom pa potrebujemo  vnaprej izdelano vektorsko sliko izreza (sicer se razrez lahko malce podraži).

Lasersko rezanje nekovin največkrat uporabljamo pri izdelavi čestitk, slik, ali vizitk, za izdelavo šablon za barvanje, za izrez skulptur – tudi iz pleksi stekla, za izdelavo gumijastih distančnikov, podložk in tesnil, za izdelavo nalepk, za najrazličnejše izreze iz lesa po vaših željah, za razreze blaga in za izdelavo maket (npr. v arhitekturi).

Tisk kartic

Posebno poglavje v naši ponudbi laserskega graviranja so kartice, saj si sodobnega sveta brez kartic ne moremo več niti zamisliti. Zato izdelujemo barvni tisk na Euro kartice (velikost 86x54mm) – bančne kartice, ID kartice, plastične kartice, PVC kartice…

Lahko gre za navadne plastične kartice, za PVC kartice z magnetnim zapisom, za RFID (brezkontaktne ID) kartice. Tiskanje se izvaja s CMYK barvno sublimacijsko folijo, katere zadnji sloj ima tudi UV zaščito

Nudimo Vam ‘full colour’ barvni tisk na kartice z zaščitno prevleko, tisk slik, logotipov, imen iz baze, besedila, črtnih kod, številčenje, črni tisk kartic z zaščitno prevleko, magnetno kodiranje in branje magnetnega zapisa, tudi dotisk imena, novega priimka, ali številk na že obstoječe PVC kartic, dodatni tisk v črni barvi v primeru obrabljenosti kartic, izreze iz PVC karic ter lasersko gravuro na kartici kot dodatno zaščita (logotip, številke, imena).

Za graviranje teksta uporabljamo zelo kvalitetne laserje….(foto: osebni arhiv)

 

LAFE – vrhunsko moderno lasersko graviranje in razrez nekovin za vse potrebe!

 

LAFE – Lasersko graviranje in razrez nekovin
Janez Erjavec s.p.
Tesovnikova 7
1000 Ljubljana

Kontakti:
Tel: +386 (0)1 568 65 69
Fax: +386 (0)1 568 65 69
Gsm: +386 (0)41 764 088
E-mail: info@lafe.si
Spletna stran: www.lafe.si

 

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.