Naslovnica Gospodarstvo Malo gospodarstvo ni v enakopravnem položaju

Malo gospodarstvo ni v enakopravnem položaju

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije so se v zadnjih dneh vrstili pozivi k odpravi trenutnih omejitev za malo gospodarstvo ter tudi zahteve za enakopravnost, oziroma za enako obravnavo malih in velikih poslovnih subjektov.
Frizerski in sorodni saloni so spet zaprti, tovarne pa delajo dalje… (foto: hippopx.com)

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je že pred Velikonočnimi prazniki javno pozvala pristojne vladne službe, da morajo biti mali in veliki poslovni subjekti obravnavani enako. Kot je v Ustavi Republike Slovenije zapisano, da smo pred zakonom vsi enaki, tako bi morali biti tudi zakonski akti v RS ‘enaki’ za vse državljane. Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije pa pravi, da temu ni tako.

Obrtniki, samostojni podjetniki ter večina iz segmenta malih in srednjih podjetij so se med pandemijo znašli v neenakopravnem položaju, saj so bili po mnenju Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije že v prvem in v drugem valu pandemije obravnavano drugače kot velika podjetja. Prav tako so spet opozorili, da se z zapiranjem določenih storitvenih dejavnosti spodbuja delo na črno in hkrati veča tveganje za okužbe.

»Ne moremo pristati na tezo, da je možnost okužb v malih delavnicah in salonih večja kot v velikih proizvodnjah s petsto ali tisoč zaposlenimi. Zato smo izjemno razočarani, da je vlada zaprla posamezne storitvene dejavnosti. Naši člani nam sporočajo, da si bolj kot ukrepe pomoči želijo delati,« je na petkovi seji Upravnega odbora zbornice med drugim dejal predsednik OZS Branko Meh, ki je bil po objavljenem na ozs.si zelo kritičen do zadnjih ukrepov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.