Naslovnica Šport Košarkarice še z Romunijo, košarkarji v Črno goro in Belorusijo

Košarkarice še z Romunijo, košarkarji v Črno goro in Belorusijo

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se bo v kvalifikacijah za odhod na naslednje evropsko prevnstvo jutri v Celju pomerila z izbrano vrsto Romunije. Zlato moško košarkarsko reprezentanco pa konec meseca čakata dve gostovanji zapored in sicer v črnogorski Podgorici ter v beloruskem Minsku.   koš članice

Slovenke so prvi medsebojni obračun z Romunkami dobile z 21 točkami, po veliki zmagi proti Franciji pa s tremi zmagami zasedajo prvo mesto v skupini E (foto: kzs.si). 

 

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca si je v soboto v Celju priborila eno največjih zmag v njeni zgodovini, saj je kljub odsotnosti dveh najboljših igralk porazila favorizirano Francijo z 68:62. Pomlajena zasedba selektorja Damirja Grgića si je tako pred drugo polovico kvalifikacij priigrala optimalno izhodišče s tremi zmagami.

Jutri je pred Slovenkami četrta tekma kvalifikacijskega ciklusa in sicer se bodo ob 18. uri v dvorani Gimnazije Celje-Center srečale z Romunijo, ki je z dvema porazoma in eno zmago na tretjem mestu skupine, v kateri so 4 reprezentance. Jesensko, prvo medsebojno tekmo z Romunkami v teh kvalifikacijah je Slovenija v gosteh zmagala s kar 21 točkami prednosti.  

“Že na začetku kvalifikacij smo se zavedali, da sta za nas prav tekmi z Romunijo ključnega pomena in temu primerna je bila tudi priprava. Romunijo smo sicer na prvi tekmi premagale, a bo potrebno jutri znova dokazati, da smo boljše. Ponovno bomo morale odigrati osredotočeno, borbeno in samozavestno, omejiti nasprotnice ter jim vsiliti našo igro. Zavedamo se, kaj nam lahko ta tekma prinese in pripravljene smo, da jih z bučno podporo s tribun in našo energijo premagamo ter uspešno zaključimo zadnjo domačo tekmo v kvalifikacijah za EP,” je napovedala reprezentantka Tina Jakovina.  

Slovenke bi si s pričakovano zmago na stežaj odprle vrata na evropsko prvenstvo, ki ga bosta leta 2019 gostili Srbija in Latvija. Tja se uvrstijo prvouvrščene ekipe iz vsake od osmih skupin ter šest najboljših drugouvrščenih ekip.

Nadaljevanje kvalifikacij se kmalu obeta tudi slovenski moški košarkarski reprezentanci. Aktualne evropske prvake v petek, 23. februarja, čaka gostovanje v Črni Gori, tri dni kasneje, v ponedeljek, 26. februarja pa še dvoboj z Belorusijo v Minsku. Varovanci selektorja Rada Trifunovića so v prvem delu premagali Beloruse ter izgubili proti Špancem, zato morajo na tretji in četrti tekmi na vsak način zmagati.  

Košarkarska zveza Slovenije pa želi svojim zvestim navijačem omogočiti hitrejši in preprostejši nakup vstopnic, zato se je s črnogorsko košarkarsko zvezo dogovorila za slovenski navijaški sektor v Podgorici in bo do prihodnjega ponedeljka prek svoje spletne strani prodajala poceni vstopnice za ta dvoboj. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.