Naslovnica Svet & EU Konferenca o ženskah v ekonomiji in financah

Konferenca o ženskah v ekonomiji in financah

Avtor: Spletno Uredništvo
Bliža se 8. marec, Mednarodni dan žena, v Evropskem parlamentu pa za to priložnost že za ponedeljek (28. februarja) pripravljajo posebno strokovno razpravo o ženskah v gospodarstvu in financah. Konferenca ‘Ženske v ekonomiji in financah: razprava o naslednjih izzivih v EU’ bo obravnavala enakost spolov v gospodarskem, denarnem in finančnem sektorju.
Konferenca o ženskah v ekonomiji in financah

Zaključni govor bo imela nova predsednica Parlamenta EU Roberta Metsola (foto: FB European parliament)

Letošnji Mednarodni dan žensk – 8. marec bodo v Evropskem parlamentu obeležili tudi z razpravo o ženskah v gospodarstvu in financah. Dogodek skupaj pripravljajo člani Odbora za pravice žensk FEMM in člani Odbora za ekonomske in monetarne zadeve ECON. O številnih težavah in izzivih, s katerimi se soočajo ženske v gospodarskem svetu, bo govora že  v ponedeljek, 28. februarja.

Zasedanje bo pojutrišnjem potekalo od 16.45 do 18.45 po srednjeevropskem času v Parlamentu EU v Bruslju in tudi prek spleta. Konferenco so uradno poimenovali ‘Ženske v ekonomiji in financah: razprava o naslednjih izzivih v EU’ in posvečena predvsem obravnavi enakosti spolov v gospodarskem, denarnem in finančnem sektorju. Na zasedanju bo sodelovala vrsta žensk, ki se nahaja v vrhovih pomembnih mednarodnih gospodarskih in političnih struktur.

“Odprla ga bosta predsednica odbora za ekonomske in monetarne zadeve Irene Tinagli (S&D, IT) in prva podpredsednica odbora za pravice žensk in enakost spolov María Eugenia Rodríguez Palop (levica, ES). Sledili bodo uvodni nagovori predsednice ECB Christine Lagarde, ameriške finančne ministrice Janet Yellen, generalne direktorice IMF Kristaline Georgieve in izvršne podpredsednice Komisije Eu Margrethe Vestager.

Na dveh naslednjih zasedanjih bodo poslanci razpravljali s komisaroma Gentilonijem (gospodarstvo) in McGuinnessom (finančne storitve, finančna stabilnost in unija kapitalskih trgov), pa tudi z več voditelji bančnih, zavarovalniških in tržnih oblastim,” so pojasnili z Evropskega parlamenta in dodali, da bo zaključni govor imela prav nova malteška predsednica Parlamenta EU Roberta Metsola.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.