Naslovnica Magazin Končno sodoben televizor za gledanje na prostem

Končno sodoben televizor za gledanje na prostem

Avtor: Spletno Uredništvo
Samsung je pravkar poskrbel za tehnično novost v segmentu televizij, ki so jo mnogi nestrpno pričakovali že vrsto let. Model ‘The Terrace’ je namreč prvi televizor, ki je prejel UL verifikacijo za primerno vidljivost, oz. za primerno svetlost zaslona za gledanje na prostem. Prav tako je nova serija potrjeno odporna na vodo in prah.
Končno sodoben televizor za gledanje na prostem

Odslej bo lahko očka obračal meso na roštilju in hkrati gledal TV (foto: Samsung/graling.com)

Z južnokorejskega tehnološkega velikana Samsung Electronics so sporočili, da so vsi modeli televizorjev nove serije ‘The Terrace’ (slovensko ‘terasa’), kateri so bili zasnovani za gledanje programov pri dnevni svetlobi na prostem, prejeli pomembno potrditev. Postali so namreč prvi v panogi, ki so prejeli UL verifikacijo za dovolj dobro vidljivost zaslona tudi v pogojih na prostem, ko je svetloba precej večja in ekran zelo temen.

»Verifikacija je izdana s strani Underwriters Laboratories (UL), ki ima sedež v ZDA. UL je globalna neodvisna varnostna in znanstvena organizacija z več kot 100 let izkušenj na področju varnostnih inovacij. Da naprava prejme UL verifikacijo, mora prestati mnoga testiranja, v katerih mora biti najvišja stopnja svetlosti med 3000 do 4000 nitov2, razmerje kontrasta nad 1.000:1 in stopnja barv nad 80 %, dosežena v osvetljenosti 10.000 luksov,« so pojasnili s Samsunga.

Linija televizorjev ‘The Terrace’ se je izkazala kot zelo uspešna prav pri teh treh osrednjih zahtevah. Kje tiči skrivnost uspeha? V kombiniranju visokokakovostnega QLED zaslona, v tehnologiji za preprečevanje prekomernega odseva ter z uporabi umetne inteligence za večjo optimizacijo in samodejno prilagajanje svetlobe.

Modeli serije ‘The Terrace’ so torej namenjeni uporabi na odprtem, zato so pri Samsungu pomislili še na nekaj ‘malenkosti’. Nazadnje so pridobil še certifikat IP55 s strani Mednarodne komisije za elektrotehniko (IEC) in sedaj so televizorji potrjeno odporni tudi na vodo, vlago in prah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.