Naslovnica Šport Revolucija v Dallasu lahko pomeni slovo Dončića 

Revolucija v Dallasu lahko pomeni slovo Dončića 

Avtor: Spletno Uredništvo
V košarkarskem klubu Luke Dončića je prejšnji teden prišlo do revolucije. Najprej je po 24 letih sodelovanja nepričakovano dobil odpoved glavni manager Donnie Nelson, dan kasneje pa je odstopil še dolgoletni trener Rick Carlisle. Sedaj tudi podaljšanje pogodbe z Loko Dončićem ni več tako samoumevno.
Revolucija v Dallasu lahko pomeni slovo Dončića 

Luka Dončić v objemu soigralcev po neverjetni zmagi v Memphisu (foto: FB Arena Sport Slovenija)

Dan po izpadu košarkarske ekipe Dallas Mavericksov iz končnice lige NBA so za konec tekmovalne sezone pred kamere stopili vsi igralci, trener Rick Carlisle in manager Donnie Nelson. Trener je med drugim napovedal, da bo s sodelavci kmalu obiskal Slovenijo in spremljal priprave Luke Dončića s slovensko reprezentanco, manager pa je govoril o temu, kako klub poleti čaka veliko dela glede igralskega kadra.

V moštvu Dallasa bi namreč morali najprej podpisati novo, rekordno 200 milijonsko pogodbo z Luko Dončićem. Potem bi se morali odločiti, kaj storiti z drugima dvema najboljšima igralcema ekipe. Redno poškodovani Kristaps Porzigins namreč misli, da je enako velika zvezda kot Luka in da je zato zapostavljen. A je njegova pogodba, glede na prikazano v zadnji sezoni in glede na kronične zdravstvene težave, najbrž prenapihnjena.

Dallas se prav zato Porziginsa trenutno ne more rešiti, ne da bi izgubil ogromno, ampak res ogromno vsoto denarja. Pogodba se sicer izteka tudi tretjemu najboljšemu igralcu ekipe Timu Hardawayu Jr., prav tako pa bi lahko ekipo zapustilo še vsaj 5 košarkarjev iz zadnje sezone. Kot da vse te neznanke ne bi zadostovale, je sredi prejšnjega tedna dokončno počilo na relaciji med predsednikom kluba Markom Cubanom in generalnim managerjem moštva Donniem Nelsonom.

To niti ne bi bilo tako šokantno, če se ne bi naslednji dan po 13 letih poslovil še dolgoletni trener Mavericksov Rick Carlisle. Ta odločitev bi namreč utegnila povzročiti pravi domino efekt. Nov trener lahko s seboj pripelje povsem nov strokovni štab in se skupaj z novim managerjem odloči za vrsto novih igralcev. Da bi v klubu lažje opravili s tem izjemno zahtevnim prehodom, je predsednik takoj imenoval za posebnega svetovalca nekdanjega zvezdnika Dallasa Dirka Nowitzkega.

Nekateri ameriški mediji pa so v iskanju vzrokov za to nepričakovano revolucijo v klubu s prstom pokazali na direktorja kvantitativnih raziskav in razvoja v klubu Haralabosa Voulgarisa. Nekdanji hazarder in poklicni igralec pokerja naj bi namreč za hrbti klubske uprave vodil vzporedno kadrovsko politiko in pri tem imel tiho podporo predsednika Cubana. To seveda generalnemu managerju in trenerju ni bilo všeč, zato so se poti razšle.

Voulgaris pa po pisanju ameriških novinarjev ni v dobrih odnosih z Luko Dončićem in če se izkaže, da bo imel on odslej glavno besedo v klubu, potem tudi podaljšanje pogodbe slovenskega asa z Mavericksi ni več tako samoumevno. Čeprav gre za vrtoglav znesek prek 200 milijonov dolarjev, pa bi tudi z na primer 150 milijoni, a s šampionsko ekipo okrog sebe (za resen naskok na prstan prvakov) prav Dončič najbrž dal prednost zmagam pred denarjem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.