Naslovnica Oglaševanje Ko vlažnost ni dobrodošla

Ko vlažnost ni dobrodošla

Avtor: Spletno Uredništvo

Vlaga in plesni povzročajo številne nevšečnosti tako v starejših zgradbah, kot tudi v novogradnjah. Odpadanje ometa, beli madeži od solitra in propadanje pohištva so vse posledica prekomerne prisotnosti kapilarne vlage, ki nastane zaradi neustrezne hidroizolacije oziroma pomanjkljive vgradnje. Ta nadloga pa zahteva pravilen pristop za učinkovito in trajno rešitev navedenih mehanskih poškodb zidov, saj je življenje v vlažnem prostoru najmanj neprijetno, konec koncev pa tudi nezdravo….

Foto: https://pixabay.com/photos/window-rain-drops-water-damp-2011996/Enriquebh

Do kapilarnega navlaževanja določenih predelov v stanovanju ali objektu, ki je vidna v obliki madežev na steni, lahko prihaja zaradi neustrezno izvedene ali celo manjkajoče hidroizolacije predvsem v starejših zgradbah. Kapilarna vlaga je vidna v obliki vlažnih madežev na stenah, posledično pa lahko pride do pojava gradbene soli in razpadanja materiala, kar lahko privede tudi do zmanjšane stabilnosti objekta. Zaradi povečane vlage prihaja tudi do trohnenja lesenih delov, poškodb na bivalni in pisarniški opremi in pohištvu ter do rjavenja armature v armiranobetonskih konstrukcijah.

Na žalost pa se povečana vlaga ne redko pojavlja tudi v novejših stavbah. Lahko bi trdili, da je najhujša nočna mora nekoga, ki se vseli v novo moderno stanovanje, nato pa ugotovi, da je stena v spalnici za garderobno omaro vlažna, tamkajšnji omet pa že po nekaj mesecih od izgradnje odpada. Ob takih in podobnih odkritjih si vsakdo želi sanirati vlago po najhitrejšem postopku in si spet zagotoviti optimalno bivalno okolje.

Če imate probleme s kapilarno vlago, pojavom zidne plesni ali razpadanjem materialov zaradi vlage in s toplotnimi izgubami nikar ne čakajte in se še danes obrnite na strokovnjake za sanacijo vlage iz podjetja EuroStil iz Zagorja ob Savi, kjer bodo zagotovo našli učinkovito rešitev za vaše težave.

V podjetju EuroStil iz Zagorja ob Savi se vsaki stranki dosledno posvetijo in vsak primer obravnavajo individualno ter tako garantirajo uspešno sanacijo vlage. Ponujajo vam naslednje rešitve za sanacijo vlage:
• Elektro osmoza
• Kemična bariera
• Obloga zidov
• Sušilni ometi – sanirni ometi

Sanacija vlage z elektro osmozo

Glavni krivec za poškodovane omete na fasadah je kapilarna vlaga. Če se to dogaja tudi v vašem domu, si zagotovo želite vlago odpraviti čimprej. Hiter, trajen in eleganten način sanacije vlažnih zidov, ki se izvaja brez gradbenih posegov, je sanacija vlage s postopkom elektro osmoze.

Za pomoč pri odpravljanju vlage z elektro osmozo se obrnite na podjetje EuroStil, kjer vam nudijo zelo enostavno in zelo zanesljivo rešitev z vgradnjo naprave WET EX. Delovanje sistema temelji na naravnem pojavu, odkritem v 19. stoletju. Molekule vode se namreč v naravnem električnem polju vedno gibljejo od pozitivnega k negativnemu polu – tla so pozitivni pol, stena pa negativni. Uporaba tega odkritja je omogočila razvoj mnogih tehnologij, ki so danes v uporabi. Kapilarna vlaga se pri zgradbah zaradi kapilarnih sil vedno širi po zidu navzgor. Pri tem se zaradi strujanja skozi zidne kapilare ustvarja negativno polarizirano polje, ki dvigovanje vlage po zidu še pospešuje. Sistem WET EX z obratom polaritete povzroči, da se vodne kapljice na novo usmerijo in začnejo gibati proti negativno nabitim tlem in tako izrine vlago iz zidov.

Naprava WET EX je najnovejša, najbolj inovativna in najučinkovitejša naprava za izsuševanje. Z generatorjem WET EX boste dobili napravo za izsuševanje, ki misli na vaše zdravje in ima pozitivno poročilo o preizkusu glede elektromagnetni združljivosti, ki ga je izdala priznana in akreditirana preizkusna ustanova znotraj EU.

Z napravo WET EX boste trajno odstranili vlago iz vaših zidov in naredili pomemben korak k izboljšanju vašega zdravstvenega stanja. Poleg tega boste tudi prihranili, saj lahko zaradi suheha bivalnega prostora pričakujete nižje stroške ogrevanja.

Foto: https://eurostil.si/sanacija-vlage/

Sanacija vlage z oblogo zidov

Odlično toplotno izolativnost z zdravju in okolju prijaznim materialom nudijo izolacijske plošče SkamoWall iz kalcijevega silikata, ki so vam na voljo v podjetju EuroStil in se ponašajo s številnimi plusi. Poleg ostalih izjemnih lastnosti nudijo klima plošče SkamoWall iz kalcijevega silikata visoko toplotno izolativnost in zagotavljajo ugodno mikroklimo v prostoru tako pozimi, ko plošče ščitijo pred mrazom, kot tudi poleti, ko ščitijo pred vročino.

Njihova prednost je tudi omogočanje zračnosti. Izolacijske plošče SkamoWall, sistemsko lepilo SkamoWall FIX ter dekorativni sloj notranje silikatne barve so paropropustni materiali, kar pomeni, da površine kamor nalepimo plošče ostanejo zračne.

Zaradi odličnih izolativnih lastnosti nudijo klima plošče učinkovito notranjo toplotno izolacijo, in sicer:
• Preprečujejo uhajanje toplotne energije iz notranjosti,
• Zmanjšajo toplotne izgube,
• Bistveno znižajo stroške ogrevanja pozimi, poleti pa zadržujejo vstop toplote in nižajo stroške hlajenja.

Foto: https://pixabay.com/photos/wall-texture-background-6018244/martin_carballeda

Znebite se vlage in plesni, kontaktirajte podjetje Eurostil še danes ter si zagotovite zdravo in prijetno življenjsko okolje.

Naročnik oglasa je EUROSTIL, Andrej Remih s.p.

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.