Naslovnica Šport Napoveduje se najbolj spektakularna kolesarska Dirka po Sloveniji

Napoveduje se najbolj spektakularna kolesarska Dirka po Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Po velikem povratku Primoža Rogliča, ki je včeraj zanesljivo zmagal na Dirki po Dofineji, se sedaj pozornost svetovne kolesarske javnosti obrača na 28. kolesarsko Dirko po Sloveniji. Na njej bo namreč formo pred letošnjo Dirko po Franciji testiral trenutno najboljši kolesar na svetu Tadej Pogačar.
Napoveduje se najbolj spektakularna kolesarska Dirka po Sloveniji

Pogačar in tovariši so se na Dirko po Sloveniji pripravljali v okolici italijanskega Livigna (foto: FB UAE Team Emirates)

Ta teden se pričenja 28. kolesarska Dirka po Sloveniji, za katero letos vlada izjemno zanimanje. Petdnevno preizkušnjo bo namreč spremljalo skoraj 130 novinarjev, med katerimi jih je veliko iz najbolj uglednih globalnih medijev. Za dirko je prijavljenih kar 22 ekip s po sedmimi tekmovalci, z izjemo ekip Astana Qazaqstan in Bahrein Victorius, ki sta prijavila le po šest kolesarjev.

Veliko ekip bo nastopilo z vrhunskimi zasedbami, v katerih pa bodo Slovenci igrali vidne vloge. To velja predvsem za UAE Team Emirates (Pogačar, Polanec), Bahrein Victorius (Mohorič, Tratnik, Novak, Govekar) in Team Bikeexchange – Jayco (Mezgec). Največje zanimanje bo seveda namenjeno številki ena svetovnega biciklizma –Tadeju Pogačarju, ki je tudi lanski zmagovalec Dirke po Sloveniji.

Po velikem povratku Primoža Rogliča, ki je včeraj zanesljivo zmagal na Dirki po Dofineji (potem ko po končno letos ni padel na francoskem asfaltu), bodo namreč vse oči uprte v Pogačarja. Dvakratni zmagovalec Dirke po Franciji, ki je tudi letos prvi favorit za zmago na Touru, je namreč odlično začel sezono, potem pa se umaknil na priprave. Njegova trenutna forma je tako zavita v tančico skrivnosti.

Letošnja kolesarska Dirka Po Sloveniji se bo pričela v sredo s spektakularno traso Nova Gorica-Goriška Brda-Tolmin-Idrija-Col-Ajdovščina-Razdrto-Postojna. Gre za zelo razgibano etapo z nekaj zahtevnimi vzponi, ki pa je na koncu pretežno ravninska, tako da bodo morebitni pobegi težko uspeli. Druga etapa med Ptujem in Rogaško Slatino je malce podobna prvi, le da so vzponi v prvem delu etape precej manj strmi.

Tretja etapa Žalec–Celje bo postregla z dvema selektivnima vzponoma v zaključni fazi dirke, četrta etapa Laško-Velika planina je edina prava gorska etapa letošnje dirke in bo najbrž že odločila zmagovalca. Nedeljska zadnja etapa Vrhnika-Novo mesto pa ne bo tako ravninska kot običajno, saj so organizatorji v bližini cilja dodali še en zahteven vzpon in spust, kar lahko še premeša skupni vrstni red.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.