Naslovnica Slovenija Kmalu se začenja prenova spletnih mest državne uprave

Kmalu se začenja prenova spletnih mest državne uprave

Avtor: Spletno Uredništvo

Ta teden je bilo na vrsti srečanje državnih sekretarjev in predstojnikov vladnih služb, na kateremu je bil predstavljen projekt prenove in optimizacije spletnih mest državne uprave. Prenovo bo v sodelovanju z Uradom Vlade za komuniciranje (UKOM) vodilo Ministrstvo za javno upravo (MJU),obeta pa se nov portal ‘GOV.SI’.

predstavitev GOVsi drzavnim sekretarjem 08012019 1Roko na srce, sedanje spletne strani državnih organov sploh niso slabe, bolj so problematične vsebine. Sodobne tehnokratsko-pravne formulacije objavljenih tekstov so za povprečnega državljana večkrat težko razumljive. Prav tako se nekatere spletne strani ministrstev preveč posvečajo slavospevom aktivnosti ministrov in sekretarjev, premalo prostora pa namenjejo vsebinam, ki bi imele uporabne koristi za vse državljane RS (foto: mju.gov.si)     

 

Cilj projekta, ki naj bi sodelovanju z Uradom Vlade za komuniciranje (UKOM) in Ministrstvom za javno upravo (MJU) zaživelo že v prvi polovici leta 2019, je enotno komuniciranje Vlade RS na spletu, za državljana pa jasne, točne, ažurne in razumljive informacije, objavljene na enem mestu. Snovalci projekta so se oprli tako na uporabniško izkušnjo kot tudi na izkušnje iz tujine. Z ustanovitvijo portala GOV.SI naj bi pridobili poenoteno predstavitveno spletno podobo države. 

Državna sekretarka Ministrstva za javno upravo Mojca Ramšak Pešec in direktorica Urada Vlade za komuniciranje z ekipama sta vodstvom ministrstev in vladnih služb predstavili obsežen in vsebinsko ter postopkovno zahteven razvojni strateški projekt ‘P11: Prenova in optimizacija spletnih mest državne uprave’. Kot je poudarila državna sekretarka Mojca Ramšak Pešec, je bil projekt vzpostavljen z željo, da bi bile spletne strani državne uprave prijaznejše uporabniku.

“Spletne strani so eno od ogledal javne uprave. Trenutno so informacije razpršene, nejasne, pogosto neažurirane,” je poudarila. Potem, ko bo zaživelo novo, enotno spletno mesto, pa bo državljan lahko našel vse informacije na enem mestu. “Gre za poenotenje v skupno vstopno točko oziroma vrata za dostop do informacij za naše državljane,” pa je dejala direktorica Ukoma Kristina Plavšak Krajnc.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.