Naslovnica Trendi Metulj bo po 45 letih spet poskusil pobegniti

Metulj bo po 45 letih spet poskusil pobegniti

Avtor: Spletno Uredništvo

Na slovenska filmska platna kmalu prihaja zadnja novost iz niza ‘ko v Hollywoodu ne vedo, kaj bi počeli, naredijo novo verzijo kakšnega starega filma’. Tokrat gre za film Metulj, posnet po znanem istoimenskem romanu Henrija Charrièrja. V prvi, izjemni filmski verziji izjemnega romana sta blestela oskarjevca Dustin Hoffman in Steve Mc Queen, z novim filmom pa producenti tvegajo, da ne bo ponovil uspeha tistega izpred 45 let.   

 metulj 2Kriminalna pustolovščina METULJ na velika platna prihaja 24. januarja (foto: Blitz Slovenija)

 

Slavni roman Metulj, ki je izšel v sedemdesetih letih 20. stoletja, je avtobiografija Henrija Charrièrja. Slednjega so leta 1932 zaradi umora obsodili na dosmrtno prisilno delo v krutih džungelskih zaporih Francoske Gvajane, čeprav je do konca življenja trdil, da ni kriv. Pripoved popisuje devet poskusov pobega zapornika z vzdevkom Metulj, imenovanega po tetovaži na prsih, ki močno hrepeni po svobodi.

V tokratni adaptaciji zgodbe, ki jo je režiral Michael Noer, se v glavni vlogi kot Henri Charrière znajde Charlie Hunnam (Kralj Artur: Legenda o meču, Sinovi anarhije, Ogneni obroč), njegov prijatelj in pajdaš Louis Dega pa je dobitnik zlatega globusa Rami Malek (Bohemian Rhapsody, Mr. Robot). Film sledi epski zgodbi Henrija Charrièreja – Metulja (Charlie Hunnam), kateremu so podtaknili krivdo za umor in ga obsodili na dosmrtno kazen v Francosi Gvajani. 

Odločen, da si izbori svojo svobodo, se Metulj spoprijatelji z ekscentričnim obsojenim imitatorjem Louisom, ki se v zameno za zaščito strinja s financiranjem Metuljevega pobega. Metulj je vznemirljiva pustolovščina in močan portret moči človeškega duha, celo v situacijah popolne nečlovečnosti. Knjiga pa velja za eno najbolje prodajanih avtobiografij na svetu – od prve izdaje je izšlo že več kot 239 ponatisov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.