Naslovnica Trendi Klemen bo intenzivno treniral, Vida in Zoran pa bosta gostila omizja

Klemen bo intenzivno treniral, Vida in Zoran pa bosta gostila omizja

Avtor: Spletno Uredništvo

Za tiste, ki spremljete slovenske televizijske programe, se v prihodnjih dneh obetata dve novosti. Na Televizijo Slovenija jutri prihaja oddaja Akcènt, na Kanal A pa  prihodnji torek oddaja Dan za trening.

Miša Marinček KRIM Voditelj Klemen Bučan v ‘vratarski pozi’ z vratarko Rokometnega kluba Krim Mišo Marinček (foto: PR Pro Plus)

 

Na Kanalu A se obeta nova oddaja Dan za trening in sicer bo šlo za oddajo športu in športnikih, ki jo bo vodil Klemen Bučan. Voditelj se bo v vsaki oddaji podal v življenje enega od profesionalnih športnikov. V torek, 13. februarja, ob 20. uri, ko bo na sporedu prva oddaja, bo Klemen gostil deskarja na snegu Roka Marguča. »Ko sem prejel klic, če bi vodil oddajo, v kateri naj bi treniral z vrhunskimi športniki, sem izbulil oči. Od nekdaj sem velik oboževalec športa in tudi sam sem rekreativni športnik. Veliko športov sem tudi poizkusil in dostikrat, ko jih gledam po TV, sem si rekel: Me zanima, kako bi jaz tole sfural,« je povedal Bučan.

Gledalci bodo torej lahko spoznali, kako izgleda, če se povprečen Slovenec, ki najraje šport spremlja s kavča, dejansko pomeri z vrhunskim športnikom. Klemen še pravi, da je imel po desetih športnih gostih (Rok Marguč, Chorchyp, Miša Marinšek, Andrej Flajs, Vasilij Žbogar, Tina Trstenjak, Peter Kauzer, Filip Flisar in Peter John Stevens) en mesec muskelfiber, nešteto modric in po sparingu s Chorchypom počeno rebro. Zaupal je še, da so se športniki v svojem okolju zelo odprli in zato bodo lahko geldalci v oddajah dobili pogled v njihove osebne zgodbe. Oddaja bo na sporedu v ‘športnem terminu’ – vsak torek ob 20. uri (pred tekmo Lige prvakov na Kanalu A).

Na RTV Slovenija pa bo že jutri, v torek 6. februarja, startala oddaja Akcènt, ki jo bosta izmenično vodila Vida Petrovčič in Zvezdan Martič. Na sporedu bo ob torkih ob 21.30 na 2. programu Televizije Slovenija. Akcènt je 50-minutno televizijsko omizje, za katerim bo voditelj vsak teden zbral tri strokovnjake. Vsak teden bodo izpostavljali znanstvene dosežke ter strokovno razpravljali o sodobnih tehnologijah in različnih družbenih fenomenih.

V oddajah Akcènt bo govora o kriptovalutah, umetni inteligenci, novih možnostih za diagnostiko in terapijo pri raku …  Tema prve oddaje bo jezikovna forenzika. »Če radi gledate akcijske filme in kriminalke, potem veste, kaj je to forenzika. To je veda, ki se ukvarja s preiskavo človekovih sledi, zlasti kemijskih in bioloških, ki so v kakršni koli zvezi s kaznivimi dejanji. Na podlagi teh sledi je mogoče najti storilca. V prvi oddaji vam bomo predstavili še eno zvrst forenzike – jezikovno. Ali ste vedeli, da je mogoče tudi s primerjavo več besedil ugotoviti, katera od teh je napisal isti avtor?« je prvo oddajo napovedala voditeljica Vida Petrovčič. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.